VIDEO: Održana Noć Kur'ana uoči “Musalle”

musalla2013_0030

 U prelijepom ambijentu harema sultan Fatihove džamije, večeras je održana internacionalna noć Kur'ana Časnog. Jedan je to od centralnih, najljepših i ujedno najposjećenijih događaja u sklopu, sada već tradicionalne manifestacije ”MUSALLA 1463”.

Prelijepim glasovima čuvari Časne Knjige – hafizi, osvježili su i brda kamengradska i duše vjerničke. Bošnjaci-muslimani na ovim prostorima nemaju tako čestu priliku i privilegiju da na jednome mjestu vide i slušaju desetak hafiza Časnog Kur'ana. Vjerovatno je i to jedan od razloga što je harem sultan Fatihove džamije bio premali da primi sve one koji su došli posjetiti ovu svojevrsnu ‘duhovnu gozbu’.
Nakon nastupa hafiza koji su ove godine došli iz: Irana, Turske, Austrije i BiH, okupljenim vjernicima se obratio gost-predavač, prof.dr. Nedžad ef. Grabus, muftija ljubljanski. Vjernike je podsjetio na značaj Kur'ana u životima vjernika, ljepotu i značaj ovakvih okupljanja, kao i važnost o-čuvanja naših historijskih vrjednosti, kakva je sultan Fatihova musalla.

 

Pogledajte video u nastavku (Program pocinje od 55. minute)

FOTOGALERIJA OVDJE.

 

Podijeli