Veoma zapažena posjeta na centralnoj mevludskoj svečanosti u Sanskom Mostu

Mevlud2

U nizu programa i raznovrsnih vjersko kulturnih sadržaja posvećenih posljednjem Allahovom poslaniku Muhammedu a.s., jedan od najzapaženijih bio je onaj u Sanskom Mostu.

Nakon 1488 godina od rođenja Poslanika Islama, na isti dan, ponedjeljak, 12. rebiul ewela 1435. h.g muslimani u Sanskom Mostu uz bogat mevludski program sa ljubavlju se sjećaju lika i djela svog Poslanika a.s..
Centralna mevludska svečanost je upriličena u jednoj od najvećih krajiških džamija, Hamzibegovoj džamiji u Sanskom Mostu koja prima preko 1000 vjernika koja je ovaj put bila ispunjena, skoro do posljednjeg mjesta.

Izraze dobrodošlice i srdačne selame prisutnima, uputio je glavni imam MIZ Sanski Most Husein ef. Kovačević, prof koji je svakako i najzaslužniji za veoma dobru organizaciju ovog Medžlisa.

 

Uživo na radiju BIR i Youtube video servisu

Mevludski program su izveli članovi hora „Hilal“ iz Sarajeva koji su svojom predivnom interpretacijom bez daha ostavili mnogobrojne vjernike i vjernice, kako one u džamiji tako i sve one koji su širom Bosne i Hrcegovine ali i cijelog svijeta slušali i gledali ovaj program, jer je cjelokupna manifestacija bila emitovana uživo na radiju BIR i Youtube servisu.

„Šlag na tortu“ dodao je i dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici Zuhdija Adilović, prof.dr. koji je iznimno nadahnutim vazu nasihatom prisutnima govorio o liku i djelu Muhammeda a.s. kao najboljem uzoru za sve genracije ljudskog roda u svakom vremenu i svakom prostoru.
Cjelokupni porgram možete i pogledati na Youtube servisu a dio atmosfere iz Sanskog Mosta pogledajte i u našoj fotoglariji.

{gallery}vijesti/sanski_most/2014/mevlud{/gallery}

 

Snimak mevludskog programa iz Hamzibegove džamije u Sanskom Mostu


Program emitovan uživo 13.01.2014.

Podijeli