Častan oproštaj od časne službe

ispracaj 201400001

Ramiz ef. Mujkić i Derviš ef. Dervišević

Udruženje Ilmijje i Medžlis iz Sanski Most u ponedjeljak (31.03.2014.) su upriličili ispraćaj u penziju Ramiz ef. Mujkiću, dugogodišnjem imamu dzemata Trnova u Sanskom Mostu.

Iskrenim i predanim radom na polju imamsko – muallimskog poziva Ramiz ef. je ostavio duboke tragove kako u svom džematu tako i cijelom Medžlisu. Prije nekoliko godina uspješno je sa svojom čestitim džematlijama završio i projekat obnove džamije u Trnovi. Svojom blagošću i iskrenošću Ramiz ef. je znao plijeniti pažnju svojih džematlija pa su i mlađe kolege ćesto mogle mnogo naučiti od ovog uvaženog alima.
Predsjednik Medžlisa Ilfad Ičanović je Ramiz efendiji uručio rješenje o penzionisanju a glavni imam Husein ef. Kovačević i predsjednik Okružnog odbora Ilmijje Muvedet ef. Vuković su uručili i skromne hedije u znak zahvalnosti za dugogodišnji doprinos i saradnju.
Hedije je primio i Derviš ef. Dervišević koji se penzionisao nešto ranije a čiji doprinos na polju afirmacije islamskih vrijednosti u Sanskom Mostu je nemjerljiv. Tome svjedoče i mnogi afirmativni iskazi bivših džematlija Derviš efendije ali i njegovih učenika iz mekteba, danas uglednih intelektualaca i društveno odgovornih pojedinaca.
Zadovoljstvo ovim lijepim druženjem sa kolektivom imama sanskog Medžlisa nisu krili ni Ramiz ef. kao ni Derviš ef. te su u svojim obraćanjima poželjeli i novim generacijama još više uspjeha na polju širenja Allahove riječi.
Druženje je nastavljeno uz prigodnu zakusku u prelijepom ambijentu Trnavske prirode i zelenila.

 

{gallery}vijesti/sanski_most/2014/ispracaj{/gallery}

Podijeli