Na Ahiret preselio Akaid ef. Boja

akaid-ef-boja

U nedjelju, 13. aprila 2014. godine, iznenada je u 53. godini života na Ahiret preselio Akaid ef. Boja, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Bihać i imam u džematu Brekovica.

Dženaza namaz će se obaviti u ponedjeljak 14. aprila 2014. nakon ikindije namaza u džematu Brekovica u 17 sati. Ukop i klanjanje druge dženaze će se obaviti u utorak 15. aprila 2014. godine u Pazariću, rodnom mjestu Akaid efendije, iza podne namaza. Prijevoz autobusima je obezbijeđen a polazak je planiran u utorak u 5 sati ispred džamije u Brekovici.

Akaid ef. je dugogodišnji radnik Medžlisa Islamske zajednice Bihać i toku svog rada je ostavio neizbrisiv trag i ogroman doprinos na različitim poljima. U vremenu agresije je vršio dužnost glavnog imama, a u jako izazovnom vremenu za MIZ Bihać obavljao je dužnost predsjednika Medžlisa i dao veliki doprinos u jačanju institucije i ugleda Islamske zajednice u cjelini. O rezultatima njegovog rada i životnog djelovanja najbolje svjedoči jedna od najljepših džamija u BiH, džamija u Brekovici, te gotovo izgrađena Gradska džamija u Bihaću. Bio je porodičan čovjek i iza njega ostaje supruga, troje djece, snahe, unučad…

Molimo Boga dragog da mu podari najveću nagradu, a porodici, rodbini, prijateljima lijepi sabur.

akaid.boja

Podijeli