Uručena higijenska sredstva za Maglaj i ponuđena pomoć u radnoj snazi

maglaj donacija

Danas su dvojica naših vrijednih imama, Muvedet ef. Vuković i Vernad ef. Hadžić posjetili neka od najugroženijih džemata na području Medžlisa IZ-e Maglaj, te u istima uručili pakete sa higijensko-dezinfekcionim sredstvima koja su ovih dana upravo najpotrebnija u pomenutim mjestima. Slika Kajseri džamije u centru Maglaja do pola preplavljene proteklih dana je obišla svijet, te je upravo ona bila prvo mjesto naše posjete. Imamu džamije, Nevres ef. Hodžiću, uručen je dio potrebnih zredstava za dezinfekciju i higijenu, te ponuđena i konkretna pomoć sanskih imama u radnim akcijama, ukoliko to bude potrebno.
Pored gradske džamije u Maglaju, predstavnici našeg Medžlisa posjetili su još Kosovu, Topčić polje i Begov han, hafiza Hidajeta ef. Talića i Zuhdiju ef. Ridžala koji ovih dana dijele sudbinu svojih džematlija i sugrađana poplavljenih područja.
Pomenutu pomoć Medžlis IZ-e obezbjedio je jučer u saradnji sa AWO organizacijom “Projekt Nada” iz Sanskog Mosta, a već danas, putem naših imama, istu na terenu uručio najpotrebnijima.
maglaj2
Podijeli