Medžlis IZ Sanski Most podijelio preko 350 paketa humanitarne pomoći

podjela paketa 20140001

Nastavljene su aktivnosti na podjeli humanitarne pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva i u mubarek danima mjeseca ramazana.

Proteklih dana Medžlis IZ Sanski Most je u saradnji sa džematom Insbruck iz Austrije podijelio preko 350 paketa humanitarne pomoći u vrijednosti oko 50 KM po paketu a ovaj trend će biti nastavljen i do kraja ramazana gdje je plan da se pomoć dostavi svim porodicama kojima je ona u ovim tenucima neophodna a pretpostavlja se da ce ukupna cifra podijeljenih donacija preći brojku od 1000.
Posebno nam je drago da imamo vrlo aktivnu i čestitu omladinu koja svaki dan, skupa sa glavnim imamom i nekolicinom imama ovog Medžlisa vrijedno radi na pakovanju i pripremanju pomoći te aktivno učestvuje u raspodjeli iste na terenu.

Islamska zajednica još jednom i na ovakav način pokazuje kako je tu i uz svoj narod kada je najpotrebnije i zato koristimo priliku da se ovim putem zahvalimo našim prijateljima iz džemata u Dijaspori kao i velikom broju pojednica i privrednika koji su ukazali povjerenje Medžlisu IZ Sanski Most u ovim hairli projektima.

{gallery}ramzan2014/pomoc{/gallery}

Podijeli