Takmičenje za najbolje mujezine

Takmičenje za najbolje mujezine

Sa ciljem promocije i afirmacije mladih mujezina u našim džematima, Medžlis Islamske zajednice Sanski Most organizira takmičenje između mladih  mujezina sa područja svih sanskih džemata. Pravo učešća na ovom nesvakidašnjem takmičenju imaju svi dječaci uzrasta osnovne škole, a koji pohađaju mektebsku nastavu u svome džematu.

 

Takmičenje je predviđeno u dvije kategorije:

1. Polaznici koji uzrastom ne prelaze 6. razred osnovne škole;

2. Polaznici uzrasta od 6. do 9. razreda (uključujući i deveti razred).

Detaljnije propozicije za ovo takmičenje svi zainteresirani polaznici mekteba će dobiti od svojih muallima po džematima.

Predviđeno je da se takmičenje održi dana 08.03.2015. (nedjelja) u periodu od 09 – 12 sati, a svečanost proglašenja najboljih mujezina, javnim nastupom najboljih, dana 13.03.2015. (petak), nakon jacije-namaza. Na ovoj svečanosti će moći revijalno nastupiti i mektebski/omladinski horovi koji se uredno prijave. Sva takmičenja će se održavati u prostoru Hamzibegove džamije.

Za prva tri mjesta najboljih mujezina Medžlis IZ-e je osigurao vrijedne nagrade.

Pošto je ovo prvo takmičenje ove vrste kod nas, a naša želja da polaznike naših mekteba  podržimo i afirmiramo u našoj lijepoj tradiciji mujezinjenja, pozivamo i sve vas, draga braćo i sestre, da svojim prisustvom uveličate svečanost promocije najboljih mladih mujezina našeg Medžlisa.

www.medzlis.info

 

Podijeli