Uspješno završeno II nagradno takmičenje srednjoškolaca iz poznavanja sire – života Muhammeda, a.s.

Uspješno završeno II nagradno takmičenje srednjoškolaca iz poznavanja sire – života     Muhammeda, a.s.

Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta islamske zajednice u Bosni i Hercegovini organizovala je danas, 05.04.2015. godine, drugo nagradno takmičenje za učenike srednjih škola pod nazivom: „Sira – životopis Muhammeda, a. s.“. U takmičenje su uključeni svi nivoi Islamske zajednice: muftijstva, medžlisi i vjeroučitelji.

Kolika je zainteresiranost učenika za ovo takmičenje, najbolje govori podatak da se takmičenje istovremeno održalo na 21 lokaciji u Bosni i Hercegovini, te 1 lokaciji u Sandžaku, a realizirano je istovremenim testiranjem učenika NZOT-testovima znanja, na osnovu djela „Sira – životopis posljednjeg Allahovog poslanika“, autora prof. dr. hfz. Safveta Halilovića.

Za učenike i učenice Gimnazije, Mješovite i Poljoprivredne srednje škole takmičenje je provedeno u prostorijama MSŠ Sanski Most. Testiranje je, na čelu sa glavnim imamom, prof. Husein ef. Kovačevićem, uspješno realizirala Komisija za praćenje regularnosti takmičenja koju je imenovalo Muftijstvo bihaćko.

Nakon provedenog testiranja, Komisija je utvrdila slijedeće rezultate:

1. Hodžić Nedžada – MSŠ – Vjeroučitelj: Ishak Zahirović;

2. Talić Alma – GIMNAZIJA – Vjeroučitelj: Selma Omić;

3. Tatarević Esma – SPŠ – Vjeroučitelj: Edin Imamović.

Nagradni fond ovog takmičenja čine:

1. Pet stipendija u iznosu po 1.000,00 KM

2. Ekskurzija u Istanbul za 40 najuspješnijih učenika i njihove vjeroučitelje, u periodu od 28.04. 2015. do 03.05.2015. godine.

Posebno se zahvaljujemo našem donatoru, gospođi Renati Muminhodžić-Spahić iz Kanade koja će sa 50 KM nagraditi učenike-ce sa osvojenim 2., 3. i 4. mjestom.

Dobitnica 1. nagrade, kao što vidimo, dobija besplatan put i petodnevni boravak u prelijepom Istanbulu.

Uz iskrene čestitke najuspješnijim učesnicima, upućujemo sve pohvale i organizatorima takmičenja, kao i Medžlisu IZ-e Sanski Most, te domaćinu –  Mješovitoj sr. školi koji su na ovaj način uspjeli potaknuti učenike da se kroz čitanje kvalitetne literature, detaljno upoznaju sa životom i misijom našeg miljenika, Muhammeda, a.s. Posebnu zahvalnost dugujemo predavačima predmeta Vjeronauka koji su svojim angažmanom doprinijeli da ovaj hairli projekat uspije.

:: Rang listu svih takmičara, kao i fotogaleriju pogledajte na našoj fb stranici.

www.medzlis.info

 

Podijeli