Mektebska liga 2015. u znaku fer-pleja

Mektebska liga 2015. u znaku fer-pleja

Medžlis IZ-e Sanski Most, u sklopu vannastavnih mektebskih aktivnosti, već tradicionalno organizira malonogometni turnir između mektebskih polaznikâ koji za cilj ima međusobno druženje i upoznavanje, kao i razvijanje pozitivnog takmičarskog duha u zdravoj vjerničkoj atmosferi.

 

Ove godine je na turniru učešće uzelo 23 ekipe, a turnir se održavao u Gradskoj sportskoj dvorani. Na samom početku izvučeni su parovi, a jedan od imama, članova Komisije za sport, upoznao je učesnike sa osnovnim pravilima i propozicijama turnira.

Nakon odigranog prvog kruga, u finale su ušle ekipe džemata: Trnova, Vrhpolje i Tomina, a titulu najboljih i prvu nagradu ove godine su odnijeli mekteblije džemata Trnova sa mladim imamom Elmedin ef. Mujkićem. Drugo mjesto pripalo je mektebu džemata Vrhpolje sa Enes ef. Pašalićem, a treće mekteblijama džemata Tomina sa imamom Mirsad ef. Spahićem.

Da sve bude tehnički pripremljeno i dobro organizirano, pobrinula se četveročlana Komisija za sport u sastavu: Hasan ef. Džafić, Benjamin ef. Hodžić, Edin ef. Makić, te Nisvet ef. Horozović. Vrijedi istaknuti zajednički stav Komisije da je turnir protekao u znaku fer-pleja.

Sva tri mjesta su nagrađena pohvalama i zasluženim peharima koji će krasiti njihove mektebske učionice i biti lijep podsjetnik na još jedno lijepo međumektebsko druženje. Zbog drugih obaveza Glavni imam je ranije napustio turnir, te je pohvale sa peharima pobjednicima uručio Šemso ef. Zekotić.

Fotogaleriju sa današnjeg mektebskog turnira pogledajte na našoj fb stranici…

 

www.medzlis.info


Podijeli