Predstavnica MIZ Sanski Most prvo mjesto na mektebskom takmičenju na nivou Muftijstva

Predstavnica MIZ Sanski Most prvo mjesto na mektebskom takmičenju na  nivou Muftijstva

Jučer je u Cazinu održan Drugi krug takmičenja iz mektebske nastave, na nivou Muftijstva, a na kojem su učešće uzeli najbolji takmičari iz svih medžlisa Bihaćkog muftijstva. Takmičenje se održavalo u tri kategorije: 1. Test općeg mektebskog znanja; 2. Kira'et (učenje Kur'ana) – stariji uzrast; 3. Kira'et – mlađi uzrast.

Sa ponosom i zadovoljstvom ističemo da je na ovom nivou Takmičenja PRVO MJESTO iz općeg mektebskog znanja osvojila predstavnica našeg Medžlisa, TALIĆ AZRA.

Azra je polaznica mekteba u džematu Šehovci, a njen ponosni muallim je Zijad ef. Ašić, koji o Azri ima samo riječi hvale. Ističe da je Azra privilegovana jer je dijete onih roditelja koji redovno svoju djecu šalju u mekteb i kojima je vjerski odgoj djece, pored njihovog školskog obrazovanja, na primarnom mjestu.

Azrina sestra Alma, koja je sada učenica Gimnazije, svojevremeno je također nizala uspjehe na mektebskim takmičenjima, tako da su usjpjesi, kako mektebski tako i školski, kod djece ovih roditelja, već svojevrsna tradicija.

Azru sada očekuje učešće na završnom, najvišem nivou mektebskog takmičenja – Rijaseta IZ-e u kojem učestvuju najbolji predstavnici svih muftijstava, te našoj pobjednici i njenom muallimu, pored čestitki za ovaj uspjeh, upućujemo najiskrenije dove i želje za uspjehom na završnom takmičenju.

 

www.medzlis.info

Podijeli