Glavni imam Medžlisa IZ-e Sanski Most u posjeti učenicima devetih razreda u OŠ „Mahala“

Glavni imam Medžlisa IZ-e Sanski Most u posjeti učenicima devetih razreda u OŠ „Mahala“

Na prijedlog nastavnice Vjeronauke Mirsade Hasić u OŠ „Mahala“, u ponedjeljak (04.05. 2015.), glavni imam Medžlisa IZ-e Sanski Most, prof. Husein ef. Kovačević, održao je predavanje učenicima devetih razreda pomenute škole.

Direktor škole, gosp. Meho Batić izrazio je dobrodošlicu i zahvalnost ef. Kovačeviću na posjeti našim učenicima.

Uvaženi gost govorio je o raznim temama koje smo mi, učenici, pažljivo pratili, razgovarali o njima, dijelili mišljenja i prihvatali savjete koji će nam biti prijeko potrebni u životu. Razgovarali smo o ljepotama našeg grada, porodici, vrijednosti ljudskog života, životnom putu, o drugim lijepim temama vezanim za našu vjeru.

Izdvajamo samo neka od naših utisaka:

„ Efendija se potrudio da približi  vjeru našem razumu i srcu, da budemo ponosni što smo muslimani“.

„ Poseban utisak na mene je ostavilo izlaganje o odnosu prema roditeljima. Oni su naš temelj u odgoju i zaslužuju našu ljubav i poštovanje“.

„Meni su najzanimljiviji savjeti o časnoj ulozi majke u islamu i životu svakog djeteta i čovjeka. Naš Poslanik, a.s., je rekao je da je Džennet pod majčinim nogama, te se trebamo truditi da svojim odnosom prema majci zaslužimo ovu obećanu nagradu“.

„Najdirljivija poruka je bio govor o nedavno poginulim mladićima našeg grada, o njihovim mladim životima i  preranoj smrti. Podsjetio nas je da je smrt svakom od nas nepoznata i da moramo voditi računa o svojim svakodnevnim mladalačkim postupcima“.

Učenici su se zahvalili našem uvaženom efendiji i izrazili želju da u nekom narednom periodu ponovo posjeti naše učenike.

Učenici devetih razreda OŠ „Mahala“

www.medzlis.info

 

Podijeli