Završena fasada na zgradi Medžlisa i džematskoj kući

Završena fasada na zgradi Medžlisa i džematskoj kući

Upravo pred nastupanje mubarek Ramazana završeni su radovi na postavljanju fasade na zgradi Medžlisa IZ-e Sanski Most i džematskoj kući Hamzibegovog, gradskog džemata. Izvođač ovih radova bila je građevinska firma „doo Vrbanja“ Sanski Most koja je, između pet ponuđača, dala najpovoljniju ponudu.

Jedan od bitnih uslova bio je i beskamatni rok isplate radova, s obzirom da Medžlis IZ-e nije bio u mogućnosti u potpunosti izvršiti isplatu svih radova. Nadzor nad radovima obavio je građevinski inžinjer Denis Cerić.

Sa ovim radovima Medžlis IZ-e je zaokružio građevinske radove na svojoj upravnoj zgradi, a što je, između ostalog, bila obaveza i prema općinskoj građevinskoj inspekciji.

Izvođači radova na stolariji Hamzibegove džamije znatno probili termin

Uporedo sa radovima na džematskoj kući i upravnoj zgradi Medžlisa traju i radovi na zamjeni stolarije u Hamzibegovoj džamiji. Kao što smo ranije pisali, ovi radovi su omogućeni zahvaljujući plemenitoj akciji vakifa koji su za ovu namjenu uvakufili preko 30.000 KM.

Kao i prethodno pomenuti poslovi na zgradi Medžlisa i džematskoj kući, i ove poslove dobila je firma koja je formalno dala najpovoljniju ponudu, u ovom slučaju PVC stolarija „doo Horozović“.

Prema potpisanom Ugovoru, radovi su trebali biti završeni do 01.06.2015. godine, međutim, izvođači su očito potcijenili obim i složenost poslova, te znatno probili dogovoreni termin završetka radova.

 

S obzirom da su nastupili mubarek dani mjeseca Ramazana kada je i posjeta džamijama znatno veća i učestalija, probijanje termina završetka radova džematlijama Hamzibegovog džemata stvorilo je dodatne neugodnosti, jer su sve vjerske aktivnosti, uključujući i teravih-namaz, prinuđeni obavljati u haremu džamije.

Fotogaleriju slika možete pogledati na našoj službenoj fb stranici…

www.medzlis.ba

 

Podijeli