Blizu 200 mladića i djevojaka iftarilo u haremu Hamzibegove džamije

Blizu 200 mladića i djevojaka iftarilo u haremu Hamzibegove džamije

Sinoć je harem Hamzibegove džamije bio ukrašen ponajljepšim ramazanskim ukrasom – sa blizu dvije stotine mladih postača iz svih sanskih džemata. Naime, već nekoliko godina Hamzibegov džemat njeguje lijepu praksu da 17. noć mjeseca Ramazana organizira veliki omladinski iftar, te na isti pozove ‘predstavnike’ omladine iz svih džemata sanskog Medžlisa.

Ove godine na iftaru se okupilo blizu 200 mladih postača koji su iftarili u prelijepom ambijentu Hamzibegove džamije. Svake godine ovom iftaru se pridruži i bihaćki Muftija ili neko od njegovih izaslanika.

Ove godine gosti na iftaru su bili profesori sa Islamskog pedagoškog fakulteta, koji su nakon iftara posjetili neke džemate i u njima održali prigodna predavanja. U Hamzibegovoj džamiji vjernicima se sa prigodnim vazu-nasihatom obratio prof.dr. Izet Terzić.

Vrijedi na kraju napomenuti da su sponzori ovog iftara džematlije gradskog džemata koji svaku godinu izdvajaju namjenske donacije isključivo za ovaj iftar. Zasluge za njegovu uspješnu realizaciju i organizaciju svakako pripadaju imamima gradskog džemata, Husein ef. Kovačeviću i Mirsad ef. Sediću. Neka im Milostivi Gospodar nadoknadi i podari nagradu koja je obećana onima koji prirede iftar postaču.

 

* FOTOGALERIJU slika sa omladinskog iftara pogledajte na našoj fb stranici…

www.medzlis.ba

Podijeli