Medžlis IZ-e Sanski Most se uključio u pomoć djevojčici Ajli Kvrgić

Medžlis IZ-e Sanski Most se uključio u pomoć djevojčici Ajli Kvrgić

Ovih dana mnogi od vas ste čuli ili pročitali vijest o teškom životnom iskušenju koje je zadesilo porodicu Kvrgić iz džemata Vrhpolje (MIZ Sanski Most). Naime, sedmogodišnja djevojčica Ajla, kćerka Džemala i Raseme, oboljela je od rijetke i teške bolesti. Liječenje je HITNO, nažalost, za Ajline nezaposlene roditelje i izuzetno skupo. Detalje o Ajlinoj bolesti i nužnom liječenju možete pročitati u dopisu koji je upućen svim sanskim džematima.

Medžlis IZ-e Sanski Most i socijalni fond „Berićet“ putem svojih džemata, uključili su se u akciju pomoći maloj Ajli. Protekli i idući petak u svim džematima našeg Medžlisa bit će namjenska sergija za prikupljanje neophodnih sredstava za Ajlino liječenje.

Ovo nije prvi put da je naš narod ‘ustao’ za običnog čovjeka i svojim merhametom ga spasio! Vjerujemo da će tako, uz Allahovu pomoć biti i ovaj put!

Sadaka je štit – zaštitimo sebe i svoje bližnje sadakom!

Sadaka je lijek – liječimo sebe i svoje bližnje sadakom!

Pomozimo drugome kada mu je pomoć potrebna, da bi nam Uzvišeni Allah pomogao kada nam pomoć zatreba!

* NAPOMENA: Iako Medžlis IZ-e posjeduje otvorene domaće i ino bankovne račune, svim našim prijateljima i džematlijama preporučujemo da svoje priloge uplaćuju na direktni račun Ajlinih roditelja, koji je otvoren za ovu svrhu:

Ime: Kvrgic Dzemal Banka : Sparkasse Bank, DD Bih Zmaja od Bosne IBAN: BA391990440041078919 SWIFT CODE: ABSBBA22 .

Isti možete preuzeti i na fb stranici „Pomoć za Ajlu“.


Podijeli