MEDŽLIS IZ-e SANSKI MOST OSIGURAO TREĆINU SREDSTAVA ZA LIJEČENJE DEMOBILISANOG BORCA ARMIJE BiH

MEDŽLIS IZ-e SANSKI MOST OSIGURAO TREĆINU SREDSTAVA ZA LIJEČENJE DEMOBILISANOG BORCA ARMIJE BiH

Prije nekoliko dana smo vas obavijestili da nam se za pomoć u liječenju obratio Rizvanović Nedžad, demobilisani borac Armije BiH, a koji boluje od kompleksne aritmije srca. Bolest je to koja traži urgentno liječenje i čiji troškovi po predračunima iznose oko 15.000 KM.

 

Nakon što smo dobili i potvrdu sa preporukom od Udruženja veterana i demobilisanih boraca Armije BiH Sanski Most, glavni imam Husein ef. Kovačević, odlučio je pozvati dobre ljude iz svih naših džemata da još jednom pokažu svoju humanost i zajedno sa socijalnim fondom „Berićet“ Medžlisa pomognu ovom čovjeku da što lakše prebrodi ovo životno iskušenje.

Jučer smo tako na Nedžadov račun uplatili 4.463,17 KM, o čemu vam donosimo fotografiju uplatnice, jer smatramo da je transparentnost u svakom poslu, a posebno humanitarnom, od izuzetne važnosti. Prema riječima koordinatora socijalnog fonda „Berićet“ Medžlisa Islamske zajednice Senada ef. Omića, ovo je značajna pomoć, ako uzmemo u obzir činjenicu da smo nedavno na ime liječenja djevojčice Ajle Kvrgić uplatili preko 12.000 KM.

Napominjemo da je Nedžad, osim što je teško bolestan i nezaposlen, također suprug i otac dvoje djece, te da mu je materijalna situacija i bez ovog iskušenja teška. Nedžad sa svojom porodicom živi u džematu Zdena, u ulici Cerića sokak bb, a oni koji bi mu željeli pomoći iz BiH, broj računa mogu preuzeti sa fotografije uplatnice. Oni koji bi mu željeli pomoći iz neke od zemalja dijaspore, mogu to učiniti putem računa Medžlisa, sa naznakom: Socijalni fond „Berićet“ –  POMOĆ ZA RIZVANOVIĆ NEDŽADA.

Molimo Dragog Boga da svima vama koji ste do sada pomogli i ovu plemenitu akciju pomogli, On iz Svoga obilja nadoknadi, te vašom sadakom vâs i vaše najbliže čuva!


 

www.medzlis .info

 

Podijeli