ZNANJE SE ISPLATI: Učenica Gimnazije Azra Talić osvojila putovanje u Istanbul

ZNANJE SE ISPLATI: Učenica Gimnazije Azra Talić osvojila putovanje u Istanbul

Uspješno završeno III nagradno takmičenje srednjoškolaca iz poznavanja Sîre – života     Muhammeda, a.s.

Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta islamske zajednice u Bosni i Hercegovini organizovala je danas, 09.04.2016. godine, treće nagradno takmičenje za učenike srednjih škola pod nazivom: „Sira – životopis Muhammeda, a. s.“. U takmičenje su uključeni svi nivoi Islamske zajednice: muftijstva, medžlisi i vjeroučitelji.

Kolika je zainteresiranost učenika za ovo takmičenje, najbolje govori podatak da se takmičenje istovremeno održalo na više od 20 lokacija u Bosni i Hercegovini, a realizirano je istovremenim testiranjem učenika pismenom provjerom znanja, na osnovu djela „Muhammed, a.s., poslanik čovječanstvu“, autora mr.sc. Mirze Mešića, imama Zagrebačke džamije.

Za učenike i učenice Gimnazije, Mješovite i Poljoprivredne srednje škole takmičenje je provedeno u prostorijama MSŠ Sanski Most. Testiranje je uspješno realizirala Komisija za praćenje regularnosti takmičenja koju je imenovalo Muftijstvo bihaćko. Prema riječima predsjednice Aktiva vjeroučiteljâ MIZ Sanski Most, prof. Mirsade Hasić, takmičenju je pristupilo ukupno 27 učenika i učenica iz pomenute tri srednje škole i proteklo je u izuzetno lijepoj atmosferi. Prof. Hasić se posebno zahvalila Medžlisu Islamske zajednice Sanski Most koje je ‘logistički’ podržalo i ovogodišnje takmičenje, te što je obezbjedilo novčane nagrade za II i III mjesto, za što inače nisu bile predviđene nagrade od strane Organizatora.

Nakon provedenog testiranja, Komisija je utvrdila slijedeći plasman:

1. Talić Azra, GIMNAZIJA, Vjeroučitelj: prof. Omić Selma;

2. Tatarević Esma – SPŠ – Vjeroučitelj: prof. Edin Imamović;

3. Poljak Armin, GIMNAZIJA, Vjeroučitelj: prof. Omić Selma.

NAGRADNI FOND ovog takmičenja čine:

1. Pet stipendija u iznosu od po 1.000,00 KM;

2. Ekskurzija u Istanbul (sedmodnevna) za 40 najuspješnijih učenika-ca i njihove vjeroučitelje.

 

Uz iskrene čestitke najuspješnijim učesnicima, upućujemo sve pohvale i organizatorima takmičenja, kao i Medžlisu IZ-e Sanski Most, te domaćinu –  Mješovitoj srednjoj školi koji su na ovaj način uspjeli potaknuti učenike da se kroz čitanje kvalitetne literature, detaljno upoznaju sa životom i misijom našeg miljenika, Muhammeda, a.s. Posebnu zahvalnost dugujemo predavačima predmeta Vjeronauka koji su svojim angažmanom doprinijeli da ovaj plemeniti projekat uspije.

www.medzlis.info

Podijeli