MEKTEBSKI TURNIR I OVE GODINE ZAVRŠEN U ZNAKU FER-PLEJA

MEKTEBSKI TURNIR I OVE GODINE ZAVRŠEN U ZNAKU  FER-PLEJA

U sklopu svojih vannastavnih mektebskih aktivnosti, Medžlis IZ-e Sanski Most već tradicionalno organizira malonogometni turnir između mektebskih polaznikâ koji za cilj ima međusobno druženje i upoznavanje, kao i razvijanje pozitivnog takmičarskog duha u zdravoj vjerničkoj atmosferi.

Ove godine je na turniru učešće uzelo 22 ekipe iz istog broja džemata. Kao i prošle godine, turnir se i ovaj put održavao u Gradskoj sportskoj dvorani. Na samom početku izvučeni su parovi, a jedan od imama, članova Komisije za sport, upoznao je učesnike sa osnovnim pravilima i propozicijama turnira.

Nakon odigranog prvog kruga, u finale su ušle ekipe džemata: Sanski Most, Kijevo i Vrhpolje, a nakon finalnih utakmica, konačni poreddak je bio slijedeći:

I MJESTO: Mekteb džemata Vrhpolje, imam: Enes ef. Pašalić;

II MJESTO: Mekteb džemata Kijevo, imam: Suad ef. Šekić;

III MJESTO: Mekteb Hamzibegovog džemata, muallim: Muhamed Aganović.

Da sve bude tehnički pripremljeno i dobro organizirano, pobrinula se četveročlana Komisija za sport u sastavu: Vernad ef. Hadžić, predsjednik, Husein ef. Pehlić, Samir ef. Velić, te Almir ef. Hasanbegović.

Vrijedi istaknuti zajednički stav Komisije da je turnir protekao u znaku fer-pleja, što je svakako bilo i za očekivati, s obzirom da je na ovom turniru islamski kodeks ponašanja na prvom mjestu.

Sva tri mjesta su nagrađena diplomama i zasluženim peharima koji će krasiti njihove mektebske učionice i biti lijep podsjetnik na još jedno lijepo međumektebsko druženje.

Pehare je pobjedničkim ekipama uručio glavni imam Medžlisa, mr. Husein ef. Kovačević.

 

Fotogaleriju sa današnjeg mektebskog turnira pogledajte na našoj fb stranici…


www.medzlis.info

 

Podijeli