Značajan uspjeh mektebskih takmičara na nivou Muftijstva

Značajan uspjeh mektebskih takmičara na nivou Muftijstva

Nakon provedenih mektebskih takmičenja na nivou svih medžlisâ, danas je održan drugi krug takmičenja, na nivou Muftijstva bihaćkog. Na ovom nivou takmičenja, učestvovali su samo najbolji predstavnici (prva mjesta) iz svih medžlisâ koji pripadaju Muftijstvu bihaćkom.

 

Medžlis Islamske zajednice Sanski Most predstavljali su takmičari koji su zauzeli prva mjesta na nivou našeg Medžlisa i to: Hasić Maida, Smajić Vedad, te Crljenković Fatih.

Možemo konstatirati da su navedeni predstavnici sa svojim muallimima na ovom nivou takmičenja na kojem je konkurencija daleko veća i izazovnija, ipak osvjetlali obraz našeg Medžlisa. Iako nisu osvojili prva mjesta, svako od njih je osvojilo jedno od prva tri nagradna mjesta u svojoj kategoriji ili oblasti.

Podsjećamo, to su kategorije ili oblasti: KIRA'ET/UČENJE KUR'ANA (stariji uzrast), KIRA'ET (mlađi uzrast), te OPĆE ZNANJE O VJERI/ILMIHAL.

Naši predstavnici danas su zauzeli plasmane:

III MJESTO: Hasić Maida, džemat Čaplje, muallim: Ibrahim ef. Hasić (Kira'et – st.uzrast);

II MJESTO: Smajić Vedad, džemat Naprelje, muallim: Esad ef. Smajić (Kira'et – ml.uzrast);

II MJESTO: Crljenković Fatih, džemat Kruhari-Jezernice, muallim: Mirza ef. Žerić (Ilmihal).

Čestitamo našim predstavnicima i njihovim muallimima uz dovu da im Milostivi Gospodar puteve znanja omili, te mudrosti i korisnom znanju poduči.

 

www.medzlis.ba

Podijeli