SASTANAK PREDSTAVNIKA MEDŽLISA SANSKI MOST SA AMBASADOROM REPUBLIKE TURSKE

SASTANAK PREDSTAVNIKA MEDŽLISA SANSKI MOST  SA AMBASADOROM REPUBLIKE TURSKE

/07.03.2017./ Jučer je predstavnike našeg Medžlisa u službenoj posjeti ugostio ambasador RepublikeTurske, nj.e. Haldun Koça sa svojim saradnicima, savjetnikom za vjerska pitanja i savjetnikom za trgovinu. Medžlis Sanski Most na pomenutom sastanku predstavljali su glavni imam, mr. Husein ef. Kovačević, te Mirsad ef. Spahić, koordinator u projektu izgradnje Vakufskog tržnog centra.

 

Na sastanku je razgovarano o zajedničkim temama iz prošlosti koje vezuju narod našega kraja i naroda bratske nam Turske, kao i o projektima koje Medžlis Sanski Most planira realizirati u budućnosti. Konkretno, razgovarano je  o ovogodišnjoj  pripremi obilježavanja godišnjice slavne bitke na Ҫanakkalama u našem gradu, 18.03.2017. (Spomenik turskim šehidima iznad Musalle), gdje je predstavnicima Medžlisa sugerisano da se, pored Općine i Medžlis Islamske zajednice uključi u organizaciju.

Nezaobilazna je bila i tema organizacije ovogodišnje manifestacije „Musalla 2017“ za koju je ambasador Koça izrazio spremnost za podršku, a za detalje o načinima i vidovima iste, stavio na dispoziciju svoje savjetnike u tom resoru.

S obzirom da je ambasador Republike Turske odnedavno stupio na dužnost u BiH, predstavnici Medžlisa Sanski Most su ga kratko upoznali i sa planiranim projektom izgradnje Vakufskog tržnog centra na prostoru Hamzibegove vakufske pijace, za koji će investitor biti Generalna direkcija vakufa R. Turske. Iskazana je spremnost za podršku na partnerskim osnovama i za taj projekat, o čijim detaljima će javnost biti upoznata u skorije vrijeme.

Nakon sastanka sa ambasadorom Republike Turske, predstavnici Medžlisa Sanski Most održali su još nekoliko sastanaka vezanih za pripremu u organizaciji ovogodišnje kulturno-vjerske manifestacije „Musalla 2017“.

 

www.medzlis.info

Podijeli