GLAVNI IMAM URUČIO NAGRADU UČENICI O.Š. „MAHALA“ ZA OSVOJENO 1. MJESTO NA KANTONALNOM TAKMIČENJU IZ VJERONAUKE

GLAVNI  IMAM  URUČIO  NAGRADU  UČENICI  O.Š. „MAHALA“  ZA OSVOJENO  1. MJESTO  NA  KANTONALNOM  TAKMIČENJU  IZ  VJERONAUKE

Danas (22.03.2017.) je glavni imam, mr. Husein ef. Kovačević, primio u svome uredu učenicu devetog razreda O.Š. „Mahala“, BELMU KORLAT, te joj uručio simboličnu nagradu kao vid priznanja za  osvojeno PRVO MJESTO na Kantonalnom takmičenju iz Vjeronauke.

Uz Belmu su danas bili i direktor njene škole, g. Meho Batić, te osoba koja je zasigurno najzaslužnija za Belmino dugogodišnje nizanje uspjehâ na ovom polju, njena vjeroučiteljica, Mirsada Hasić.

Belma je učenica devetog razreda, a prošle godine je iz Vjeronauke, na državnom takmičenju osvojila značajno 2. mjesto. Ove godine, Belma će svoju školu ali i naš Kanton/Muftijstvo predstavljati na Državnom takmičenju koje će se održati u mjesecu maju, u Visokom.

Čestitamo našoj Belmi i njenoj vjeroučiteljici, prof. Mirsadi, te im želimo  mnogo uspjeha u predstojećem takmičenju.  Imamo  li u vidu dosadašnje brojne nagrade i priznanja prof. Mirsadi Hasić, za njen požrtvovan i predano rad  sa djecom, nemamo razloga sumnjati da će  uspjeh njene učenice i na državnom nivou biti hvale vrijedan.

Neka Uzvišeni Allah na visoke strepene uzdigne one koji učeći i podučavajući (o) svojoj vjeri, njene istine i vrijednosti na najljepši način prezentiraju!

www.medzlis.info

 

Podijeli