SERGIJA ZA DJEČAKA MUHAMEDA TALIĆA IZ ŠEHOVACA

 

SERGIJA ZA DJEČAKA MUHAMEDA TALIĆA IZ ŠEHOVACA

Ovih dana naš Medžlis i grad je iznenadila, ali i u dobročinstvu ujedinila vijest da je 14-godišnji dječak Muhamed Talić iz džemata Šehovci obolio od teške bolesti, te da je hitno prebačen na liječenje u Sarajevo. 

Od prvog dana kada je Muhamed upućen u Sarajevo, koordinator socijalnog fonda „Berićet“, Medžlisa  IZ S. Most, u kontaktu je sa njegovim liječnikom koji prati njegovo zdravstveno stanje. Čim smo saznali da Muhamed, hvala Bogu, dobro podnosi kemoterapije, te da će njegovo daljnje liječenje ići u željenom pravcu (transplantacija koštane srži), odlučili smo se uključiti u akciju podrške, kojaje već dobila znakovit naziv „SVI ZA MUHAMEDA“.

Nećemo ovdje, iz objektivnih razloga, pisati o detaljima njegove bolesti, niti težini iskušenja sa kojim su se suočili njegovi roditelji koji su još i nezaposleni. Želimo samo podsjetiti njegove roditelje da Muhamed, niti oni kao roditelji nisu sami!

Naš narod, od mašrika do magriba bezbroj puta je u ovakvim situacijama pokazao i dokazao svoju dobrotu i merhamet, i svaki put u ovakvim akcijama „osvjetlao obraz“ i položio ispit humanosti i dobrote.

Učinićemo to i ovaj put Muhameda! Ze njegovu budućnost i sve sretnije dane koji su, ako Bog da, pred njim.

Odigraće naš Muhamed i ovu utakmicu i iz nje, uz Allahovu pomoć, izići kao pobjednik.

Ovaj put mu svi mi trebamo – da budemo njegovi saigrači koji će ga našom moralnom i materijalnom podrškom „dovesti“ do pobjede, ako Bog da!

Medžlis IZ Sanski Most sa svim svojim džematima i socijalni fond „BERIĆET“  će biti dio podrške ovoj plemenitoj humanitarnoj akciji, uz dovu Svevišnjem da malom Muhamedu podari brzo ozdravljenje, a njegovim roditeljima sabur i snagu da u ovom iskušenju ne pokleknu.

U svim džematima Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most sutra ili u idući petak će biti organizirane sergije na ime pomoći u liječenju Muhameda Talića iz džemata Šehovci.

 

 

Podijeli