PREDSTAVNICA NAŠEG MEDŽLISA IMAN OMIĆ PRVO MJESTO NA NIVOU RIJASETA

PREDSTAVNICA NAŠEG MEDŽLISA IMAN OMIĆ  PRVO MJESTO NA NIVOU RIJASETA

Protekli vikend (nedjelja, 14.05.) je u prostorijama Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu održano XX. jubilarno Finalno mektebsko takmičenje u organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta – Odjela za mektebsku nastavu i mlade.

Učešće na ovom najvišem nivou takmičenja uzeli su samo najbolji predstavnici osam muftijstava, sa ukupno 32 takmičara. Ovogodišnje takmičenje se razlikuje od prošlih u tome što je pored postojeće tri kategorije: kiraet – mlađi uzrast, kiraet – stariji uzrast i test općeg znanja stariji uzrast uvedena i kategorija Opće islamsko znanje za mlađi uzrast.

Sa ovog takmičenja lijepe vijesti su stigle za naš Sanski Most. Naime,  naša predstavnica Iman Omić iz džemata Došci – G. Kamengrad, čiji je muallim Senad ef. Omić, predstavljala je naše Muftijstvo u novoosnovanoj takmičarskoj kategoriji – Opće islamsko znanje – mlađi uzrast, te osvojila prvo mjesto na nivou cjelokupne Islamske zajednice u BiH.

Ovaj rezultat je spomena i hvale vrijedan, jer njeno prvo mjesto će biti u povijesti našega Medžlisa uklesano zlatnim slovima – kao prvo od postratne uspostave Medžlisa islamske zajednice Sanski Most. Naime, ovo je prvi put u proteklih 20 godina da je jedan predstavnik-ica našeg Medžlisa osvojio-la prvo mjesto na tako važnom takmičenju u Islamskoj zajednici.

Dr. Enes ef. Svraka iz Uprave za vjerske poslove je pred samo takmičenje poručio takmičarima da su svi oni za IZ pobjednici samim tim što su se pokazanim znanjem na prethodnim nivoima plasirali između 90.000 polaznika-ica u našim mektebima širom BiH, što je respektabilan rezultat i uspjeh.

Diplome najboljima uručene su u Begovoj džamiji, gdje je upriličen “Mevludski program učenika mektepske nastave“, gdje su učešće uzeli  učenici mekteba iz Sarajeva, Ključa i našeg Sanskog Mosta.

Naime, našoj pobjednici podršku je u Sarajevu dalo još 50-ak polaznika-ica iz nekoliko naših mekteba koji su sa svojim muallimima prisustvovali svečanosti dodjele priznanja i nagrada najboljima.

Koristimo priliku da čestitamo našoj vrijednoj Iman i njenom muallimu Senad ef. Omiću koji su istinski osvjetlali obraz našem Muftijstvu i Medžlisu, te da im poželimo još mnogo uspjeha u budućem životu.


www.medzlis.info

Podijeli