GLAVNI IMAM URUČIO NAGRADU IMAN OMIĆ ZA POSTIGNUTE REZULTATE NA MEKTEBSKIM TAKMIČENJIMA

 

GLAVNI IMAM URUČIO NAGRADU  IMAN  OMIĆ  ZA POSTIGNUTE REZULTATE NA MEKTEBSKIM TAKMIČENJIMA

Danas (16.06.2017.) je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most, mr. Husein ef. Kovačević, primio u svome uredu Iman Omić, polaznicu mekteba džemata Došci-G. Kamengrad.

Razlog i povod su briljantni rezultati koje je ova djevojčica ostvarila na svim nivoima ovogodišnjih mektebskih takmičenja, od nivoa Medžlisa do nivoa Rijaseta Islamske zajednice.

Podsjećamo, polaznica Iman Omić, koja je ove godine završila peti razred, u kategoriji Opće poznavanja vjere – mlađi uzrast, na državnom nivou Rijaseta IZ, predstavljala je 14.05.2017. godine u Sarajevu Bihaćko muftijstvo i na istom osvojila PRVO mjesto.

Glavni imam je čestitao Iman i njenom muallimu Senad ef. Omiću, te kazao da je Medžlis Sanski Most ponosan na njihov rezultat koji je zasigurno rezultat ogromnog truda, rada i posvećenosti u mektebskom radu, učenju i podučavanju.

Za postignuti rezultat Glavni imam je uručio Iman prigodnu novčanu nagradu, te knjigu sa posvetom, kao vid priznanja što je postignutim rezultatima ‘osvjetlala obraz’ svome Medžlisu, ali i Muftijstvu čiji je bila jedini predstavnik u navedenoj kategoriji.


www.medzlis.info

 

 

Podijeli