ODRŽANA VEČER KUR'ANA U D. KAMENGRADU

ODRŽANA VEČER KUR'ANA U D. KAMENGRADU
Večer Kur'ana održana je sinoć u haremu džamije Sultan Mehmed Fatih u Donjem Kamengradu, u prisustvu velikog broja posjetilaca.
Sve prisutne je na početku svojim nastupom oduševila 11-godišnja djevojčica Iman Omić koja je nadahnuto govorila o Kur'anu,

a od strane voditelja programa, Nevresa ef. Softića, najavljena je kao ovogodišnja državna prvakinja u poznavanju svoje vjere na proteklom mektebskom takmičenju na nivou Rijaseta IZ. Iman je polaznica mekteba u džematu Došci – G. Kamengrad.


Na ovoj divnoj večeri nastupili su vrsni hafizi i učači Kur'ana iz Turske, Irana i Bosne i Hercegovine. Iz BiH na sinošnjoj večeri Kur'ana prisutne je prelijepim glasom počastio Nermin ef. Bahtanović, imam na području MIZ Breza.
Nakon nastupa hafiza iz rodnog grada Sultan Mehmeda Fatiha – Edirnea, Alpdžan Čelika, prisutnima se vazu-nasihatom obratio prof. dr. Šefik ef. Kurdić, koji je prisutnim vjernicima govorio o značaju Kur'ana u vjernikovom životu, nakon čega je učešće u ovoj prelijepoj večeri uzeo i hafiz Kur'ana iz Irana, Hasan Sadeqi, a koji inače boravi u Njemačkoj i doktor je kur'anskih znanosti.


Radi se o višednevnoj manifestaciji koja svojim sadržajima obuhavata naučni, kulturni, sportski i duhovni, odnosno vjerski aspekt. Za vrijeme trajanja ove, u zapadnom dijelu Bosne i Hercegovine, najveće vjerske manifestacije njene bogate sadržaje poprati više desetina hiljada ljudi iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

 

www.medzlis.ba

Podijeli