POSLOVNI FORUM U OKVIRU „MUSALLE 2017“

POSLOVNI FORUM U OKVIRU „MUSALLE 2017“
U okviru manifestacije „Musalla 2017“ održan je poslovni forum čiji su zajednički organizatori bili Medžlis Islamske zajednice Sanski Most i nevladina organizacija „Bosna international forum“.

Prisutne je pozdravio načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, istakavši kako lokalne vlasti daju podršku održavanju događaja koji imaju za cilj unaprjeđenje kvaliteta života. Prema riječima direktora manifestacije, Mirsada ef. Spahića, cilj je da se posveti pažnja ekonomiji kao osnovnom preduvjetu za razvoj bilo kojeg društva.

On je istakao kako je ovo prvi poslovni forum u okviru ove manifestacije, a njegovo organiziranje nastaviće se i tokom narednih godina.


Predsjednik „Bosna international foruma“, Hasib Hadžić, naglasio je kako je ova organizacija formirana prije pet godina i da je cilj njenog djelovanja da okupi uspješne i mlade poslovne ljude, menadžere i ljude sa idejom, kako u BiH tako i van njenih granica. U proteklom periodu organizirali su nekoliko važnih privrednih skupova te realizirali nekolicinu privrednih projekata.
Konkretno, na ovom događaju prezentiran je projekat izgradnje Vakufskog tržnog centra u Sanskom Mostu, višemilionskog projekta kojeg realizira Medžlis Islamske zajednice u ovom gradu preko Vakufske direkcije BiH.

Nedavno je sa Generalnom direkcijom vakufa Republike Turske, koja je pristala da bude finansijer projekta, potpisan protokol o saradnji, tako da se očekuje do kraja godine početak realizacije ovog projekta, istakao je direktor Vakufske direkcije BiH, dr. Senaid Zajimović.

Idejni izgled budućeg Vakufskog tržnog centra u Sanskom Mostu, predstavio je arhitekta Enes Kartal, istakavši kako će to biti reprezentativan i multifunkcionalan objekat koji će unaprijediti ekonomski život u ovom gradu. Sem trgovačkog dijela, zamišljen je kao mjesto gdje će se ljudi okupljati, družiti i lijepo i ugodno provoditi vrijeme.


Prezentaciju o mogućnostima privrede Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima predstavio je poduzetnik Suad Dudić. Skupa s još nekolicinom privrednika pokrenuo je aktivnosti oko realizacije projekta „Bosanskog paviljona“ u Abu Dabiju, glavnom gradu pomenute arapske zemlje, u okviru kojeg bi se na tamošnjem tržištu predstavile bosanskohercegovačke firme i proizvodi.

 

  

 

www.medzlis.ba

Podijeli