Denis Alagić, pobjednik nagradnog kursa „SIRU USVOJI – UMRU OSVOJI“

Jučer su polaznici nagradnog kursa o sīri – životopisu posljednjeg Allahovog poslanika, Muhammeda, a.s., imali završno testiranje sa ciljem evaluacije usvojenog znanja, ali i odabira petero najvrijednijih od tridesetak polaznika.

Ovaj lijepi projekat našeg Medžlisa krenuo je u realizaciju sredinom januara pri čemu su polaznici, njih 35 odslušali trideset predavanja iz Sīre, a koja su se temeljila na istoimenom djelu hfz.dr. Safveta Halilovića.

Istovremeno, polaznici su se, po knjizi spomenutog autora mogli detaljno pripremati, a kroz druženja i razgovore od predavača usvajati dodatna saznanja o životu posljednjeg Allahovog poslanika, s.a.w.s.

Predavači na ovom kursu bili su Mirza ef. Žerić, gl. imam Medžlisa i Muvedet ef. Vuković, imam džemata Husimovci.

Važnije od samih predavanja i učenja, kroz dolaske i druženja u džamiji stekla su se lijepa prijateljstva koja će zasigurno trajati, a među polaznicima je bilo i omladine i oženjenih/udatih i očeva i sinova zajedno u klupama.

Nakon pregledanih testova, došlo se do profiliranja pet najboljih i nagrađenih radova:

1. MJESTO: Alagić Denis, nagrada: *BESPLATAN ODLAZAK NA ‘UMRU*;

2. MJESTO: Krupić Adnan, nagrada: 200 KM,

3. MJESTO: Draganović Suzana, nagrada: 150 KM

4. MJESTO: Mujkić Amira, nagrada: prigodna knjiga;

5. MJESTO: Benić Dževad, nagrada: prigodna knjiga.

Vrijedi spomenuti da su se svi polaznici koji su pristupili završnom testiranju zaista kvalitetno pripremali, a za prva dva mjesta kod kojih su presudile zaista nijanse, možemo kazati da su “hafizi” hafizove knjige koja obiluje detaljima, historijskim događajima i imenima i koja ima oko 300 stranica.

FIRMA “KEREMONT” IZ ZENICE SPONZOR PRVE NAGRADE

Sa posebnom zahvalom i na ovome mjestu ističemo da je generalni sponzor prve nagrade, odlaska na ‘umru, firma koja se bavi izradom kvalitetne PVC stolarije “KEREMONT” iz Zenice, a koja je osigurana dobrotom Harisa Hećimovića, suvlasnika firme.

Allaha Milostivog molimo da dobročinitelju mnogostruko nadoknadi i bereket u životu i poslu podari.

Medžlis Sanski Most čestita svim polaznicima, uz dovu da uloženi trud i vrijeme nađu na desnoj strani mīzana onda kada im bude najpotrebnije, ali i sa emanetom da budu dijelom i budućih sličnih hajir projekata koje Medžlis već planira za iduću sezonu.

Podijeli