SVEČANE HATME U DŽEMATU OKREČ

U proteklu srijedu  (05.08.2020.) su u džematu Okreč održane svečane hatme za sedmero svršenika mektebske nastave ovog džemata, koje je lijepom Dini islamu i Časnom Kur'anu podučavao vrijedni i požrtvovani imam i muallim, Sedin ef. Mujić.

Hatmama je, zbog  situacije sa pandemijom mogao prisustvovati  ograničen, ali ipak značajan broj prijatelja i rodbine ovih mektebskih bisera, a ispred Medžlisa prisutni su bili predsjednik IO, mr. Nurija Jakupović i gl. imam Mirza ef Žerić, koji se na kraju svečanosti i obratio prisutnim vjernicima.

Džemat Okreč je prepoznatljiv u našem Medžlisu kao džemat koji njedri  čestite i vrijedne džematlije i realizuje značajne džematske projekte i hajrate. Polaznici mektebske nastave koje jedan imam/muallim ‘dovede’ do hatmi su njegov najznačajniji duhovni vakuf i  poklon džematu i vjerujemo da će oni ‘sutra’ biti čuvari baklje islama koja će u ovom i svim našim džematima sijati do Dana konačnog suda.

Zato, neka ostane zapisano da su emanet čuvanja  naše lijepe Vjere i  Časne Knjige u džematu Okreč, u srijedu 05.08.2020/15.zul-hidžeta 1441. godine hidžre ponijeli:

  1. Vanesa(Kasim i Hava) Ganić
  2. Amela (Kemal i Anela) Ganić
  3. Elzana(Nihad i Adevija) Kaltak
  4. Harun(Emsud i Emira) Kaltak
  5. Selmin(Emsud i Edina)Kaltak
  6. Hasib(Samir i Edisa) Kaltak
  7. Majid(Razim i Esmina) Šarčević.

Čestitamo djeci, kao i njihovom muallimu i ponosnim roditeljima, uz dovu da ih Uzvišeni Gospodar na Svome putu štiti i čuva.

Podijeli