SVEČANE HATME U DŽEMATU DOŠCI-G.KAMENGRAD

Danas  (08.08.2020.) su u džematu Došci-G.Kamengrad održane svečane hatme za jedanaestero svršenika mektebske nastave ovog džemata, koji su svoje učenje o lijepom Dini islamu započeli pred muallimom Senad ef. Omićem, a danas svečano okončali pred muallimom Nisvet ef. Horozovićem.     

Hatmama je, zbog  situacije sa pandemijom mogao prisustvovati  ograničen, ali ipak značajan broj prijatelja i rodbine ovih mektebskih bisera, a ispred Medžlisa prisutni su bili predsjednik IO, mr. Nurija Jakupović i gl. imam Mirza ef Žerić, koji se na kraju svečanosti i obratio prisutnim vjernicima.

I džemat Došci-G. Kamengrad  je u našem Medžlisu prepoznatljiv kao džemat koji njedri  čestite i vrijedne džematlije i realizuje značajne džematske projekte i hajrate. Polaznici mektebske nastave koje jedan imam/muallim ‘dovede’ do hatmi,  njegov su najznačajniji duhovni vakuf i  poklon džematu i vjerujemo da će oni ‘sutra’ biti čuvari baklje islama koja će u ovom i svim našim džematima sijati do Sudnjega dana.

Zato, neka ostane zapisano da su emanet čuvanja  naše lijepe Vjere i  Časne Knjige u džematu Došci-Gornji Kamengrad danas, 08.08.2020/18.zul-hidžeta 1441. godine hidžre ponijeli:

  1. Begović Kenan
  2. Burnić Amir
  3. Burnić Ajdin
  4. Burnić Armin
  5. Burnić Edvina
  6. Burnić Jasmina
  7. Burnić Elmina
  8. Burnić Medina
  9. Burnić Elmedina
  10. Grgić  Aida
  11. Krupić Namira.

Svima njima, kao i njihovim ponosnim roditeljima i vrijednom imamu, ali i džematu u cjelini čestitamo, uz dovu da budu korisni članovi svoga džemata, pozitivni primjeri življenja islama i  ljubomorni čuvari Časnog Kur'ana.

Podijeli