“BERIĆET” I “DJEČIJI OSMIJEH” DONIJELI OSMIJEHE NA DJEČIJA LICA

Vodeći se onom da niko ne može pomoći svakom, ali da svako može nekako nekom,

danas je Medžlis Islamske zajednice Sanski Most putem socijalnog fonda “Berićet” našao način da donese osmijeh na 45 dječijih lica.

I ovog puta, kao i na početku ove školske godine kada smo za 30 učenika osigurali donaciju školskog pribora, uspjeli smo to ponajviše zahvaljujući dobroti aktivista humanitarne organizacije “Dječiji osmijeh” iz Graza. 

Vođeni željom i misijom da na razne načine pomažu djecu u svojoj Domovini i ovog puta su taj emanet povjerili nama, zahvaljujući čemu smo danas za 35 osnovnoškolaca uručili novčane donacije na ime školske ishrane za dva mjeseca, te za 10 srednjoškolaca na ime osiguranja autobuskih karti, također za dva mjeseca.

U kratkom obraćanju djeci i njihovim roditeljima, Glavni imam je podsjetio da je Medžlis Sanski Most, zahvaljujući aktivnostima soc. fonda “Berićet” i ove godine mnogima olakšao njihovu životnu svakodnevnicu, a današnja aktivnost je jedna u nizu takvih. 

Školarcima je poručio da istrajavaju na marljivom učenju i lijepom ponašanju, a da će Islamska zajednica uvijek nastojati biti podrška takvima.

Selmir ef. Hurić, predsjednik ilmijje i jedan od vrijednih aktivista “Berićeta” prenio je selame predstavnika HU “Dječiji osmijeh” kazavši kako su među njima i neki od njegovih bivših učenika iz mekteba koji su vrijedni i čestiti muslimani tamo gdje trenutno žive i da nisu zaboravili svoju Domovinu i rodni grad. 

Spomenimo na kraju i to da su predstavnici HU “Dječiji osmijeh” iz Graza, zadovoljni prije svega transparentnim radom u SF “Berićet”, izrazili želju da sa istim potpišu Memorandum o daljnoj saradnji u misiji činjenja dobra, što će u idućim danima biti i učinjeno.

Ukupna novčana vrijednost današnje pomoći školarcima za školsku ishranu i autobuske karte iznosila je 2.470 KM.

Iskreno se zahvaljujemo našim partnerima u današnjoj humanoj aktivnosti i molimo Uzvišenog Allaha da ih nagradi za njihovo istrajavanje u misiji unošenja radosti u dječija srca i donošenja osmijeha na njihova lica. 

Koordinator SF “Berićet”:

Senad ef. Omić

Podijeli