Medžlis Sanski Most uz Azeminu Pašagić

Jučer su u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most glavni imam, Mirza ef. Žerić i predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa, Nurija Jakupović primili Semira Pašagića kako bi se detaljnije upoznali sa tokom humanitarne akcije za koja je pokrenuta za liječenje njegove supruge Azemine.
Sastanku je prisustvovao i Muhamed ef. Hadžić, koordinator SF “Berićet”.

Naime, od samog pokretanja ove humanitarne akcije, rukovodstvo Medžlisa je izrazilo neupitnu spremnost da bude dio podrške ovoj porodici, posebno iz razloga što se radi o čestitoj porodici za koju se zna da je uvijek bila uz Islamsku zajednicu i svoj džemat.

Azeminin suprug je upoznao predstavnike Medžlisa o veoma uspješnom toku akcije prikupljanja novčanih sredstava, te potvrdio kako je blizu da finansijska sredstva budu u potpunosti prikupljena.
Nakon što mu je saopšteno da se značajan dio džemata uključio u pomoć i da će ukupna donacija Medžlisa sa džematima iznositi blizu 8.000 KM, Semir nije krio radost i zadovoljstvo, kazavši da već danas može zvati Kliniku i dogovarati detalje prijema u bolnicu, jer su sa tom donacijom sva sredstva osigurana.

Podsjetimo, Azemina se već dugi niz godina bori sa bubrežnom disfunkcijom, a nakon što mnoge terapije i operacije nisu dale rezultat i bubrezi u potpunosti otkazali, proteklu godinu je morala krenuti sa hemodijalizom.
U zagrebačkoj klinici “Merkur” planirana je transplantacija bubrega, a donor će biti njezin brat.

Molimo Dragog Boga da ova operacija bude uspješna i da Azemini, kao i njenom bratu podari brz oporavak i ozdravljenje, a svim dobročiniteljima koji su im na bilo koji način bili podrška u ovim teškim danima kušnje, da Gospodar podari dobro i ovog i Onog svijeta.

Podijeli