MEDŽLIS SANSKI MOST PRVO MJESTO NA MEKTEBSKOM TAKMIČENJU U BIHAĆU

Danas je na  Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću održano XXIII po redu mektebsko takmičenje (nivo Muftijstva), gdje su svoje medžlise predstavljali najbolji prvoplasirani takmičari sa prvog kruga takmičenja održanog prošlog vikenda.

Naš Medžlis je tako predstavljalo 4-ero prvoplasiranih takmičara:

1. Behremović Melika iz džemata Šehovci,

2. Zahirović Nura iz džemata Zdena,

3. Zahirović Aiša iz džemata Zdena, te

4. Nuhanović Rumejsa iz džemata Zdena. 

S obzirom da na ovom nivou takmičenja svih četvero  takmičara svojim nastupom predstavljaju Medžlis iz kojeg dolaze, vrijedi spomenuti da su naši takmičari svojim zajedničkim plasmanom našem Medžlisu osigurali PRVO MJESTO u ekipnom plasmanu, što je svakako hvale vrijedan uspjeh.

Pojedinačno, naših dvoje takmičara  se okitilo sa dva DRUGA mjesta, a osvojili su ih:

ZAHIROVIĆ NURA (džemat Zdena, muallim Senad ef. Omić), u kategoriji “Kiraet – stariji uzrast”, te

 BEHREMOVIĆ MELIKA (džemat Šehovci, muallim Zijad ef. Ašić), u kategoriji “Opće znanje – mlađi uzrast”.

Podsjećamo, naše Bihaćko muftijstvo broji  11 medžlisa u kojem mektebsku nastavu ove godine pohađa ukupno 7.048 mektebskih polaznika.

“Danas se svojim mektebskim znanjem ovdje u Bihaću predstavlja 37-ero vas koje s pravom možemo nazvati ‘najbolji od najboljih’, jer ste kao takvi došli iz svojih medžlisâ i zato ste vi u mojim očima pobjednici”, kazao je u svome obraćanju takmičarima muftija bihaćki, hafiz Mehmed ef. Kudić.

Čestitamo našim takmičarima, posebno Nuri i Meliki, kao i njihovim muallimima Zijad ef. Ašiću i Senad ef. Omiću na postignutim rezultatima.

Podijeli