POTPISANI UGOVORI ZA POČETAK IZGRADNJE VAKUFSKOG TRŽNOG CENTRA

Danas, 02.09.2021., u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most upriličeno je zvanično potpisivanje svih potrebnih ugovora za početak radova na izgradnji Vakufskog tržnog centra.

Ugovori su potpisani između Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most kao implementatora projekta s jedne strane, te predstavnika firmi doo „ER Inženjering“ iz S. Mosta i „Inženjering Jelah“iz Tešnja kao izvođača radova s druge strane. Istovremeno je potpisan i ugovor sa izabranom firmom koja će vršiti stručni nadzor u toku izvođenja radova.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i općinski načelnik, gospodin Faris Hasanbegović.   

Kompletna implementacija  i realizacija ovog projekta finansiraće se sredstvima Generalne direkcije vakufa Republike Turske, za što veliku zahvalnost dugujemo Vakufskoj direkciji Rijaseta Islamske zajednice, direktoru dr. hafizu Senaidu Zajimoviću sa saradnicima koji su cijelo proteklo vrijeme bili na dispoziciji rukovodstvu Medžlisa za podršku ovom projektu.

Kao što je poznato, planirano je da se Vakufski tržni centar gradi na lokaciji današnje vakufske pijace koja se prostire na preko 7.000 kvadratnih metara, a ukupna investicija će iznostiti oko šest miliona konvertibilnih maraka, što je do sada najveća investicija Generalne direkcije vakufa na području Bihaćkog muftijstva.

Spomenimo na kraju da je planirano da ovo bude jedan savremeni višenamjenski objekat i da je prvi Vakufski tržni centar koji se sredstvima Generalne direkcije vakufa Republike Turske gradi u BiH. Između ostalog, sadržavat će vanjski kao i unutrašnji podzemni garažni prostor, prostor za pijacu/tržnicu, kao i višenamjenske poslovne objekte.

Podijeli