POČELI RADOVI NA IZGRADNJI DŽAMIJE U KRKOJEVCIMA

Nakon što smo nedavno objavili vijest da je potpisan ugovor o početku izgradnje džamije u prigradskom naselju Krkojevci, raduje nas da možemo objaviti da su ovih dana počeli građevinski radovi na njenoj izgradnji.

Kako nas je upoznao Mirza ef. Žerić, glavni imam i predsjednik građevinskog odbora za izgradnju ove džamije, izabrani izvođač radova je odmah nakon potpisanog ugovora pristupio pripremama za početak izgradnje. Ovih dana svjedočimo upravo tome, a nadamo se i želja nam je da čestiti vjernici i vjernice koji gravitiraju ovom naselju već ovaj mubarek Ramazan klanjaju u svojoj džamiji, ako Bog da.

Na tome smo iskreno zahvalni dobrom narodu bratske nam zemlje Kuvajt koji su, putem kuvajtskog udruženja „Ihya al turas al islami“ i našeg udruženja „Izvor dobročinstva“ iz Sarajeva donirali svoja sredstva za izgradnju džamije „Abdurrahman ibn Auf“ ovdje u Krkojevcima. Zahvalnost dugujemo direktoru ovog Udruženja, gosp. Ismiru Karagi, kao i projekt menadžeru, Harminu Suljiću. Hayr dove učimo i za vakife zemljišta za ovu džamiju, dobrotvore Kadirić Emsud-a i Varmaz Anel-a.

Glavni imam je još istakao da je naselje Krkojevci najudaljenije naselje od svoje gradske Hamzibegove džamije i da su već duži niz godina njegovi mještani nastojali iznaći rješenje za nesmetano obavljanje svojih vjerskih dužnosti i potreba.

Podijeli