POTPISAN UGOVOR ZA IZGRADNJU DŽAMIJE U KRKOJEVCIMA

Danas je u prostorijama udruženja „Izvor dobročinstva“ upriličeno zvanično potpisivanje triateralnog ugovora o izgradnji džamije „Abdurrahman ibn Avf“  u džematu Krkojevci.

Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su, kao domaćini predsjednik udruženja „Izvor dobročinstva“, gospodin Ismir Karaga kao i projekt menadžer, gospodin Harmin Suljić, ispred medžlisa IZ Sanski Most, glavni imam i predsjednik građevinskog odbora za izgradnju džamije Mirza ef. Žerić, te direktor firme „Vrbanja“ koja je odabrana za izvođenje radova Hajrudin Mujanović.

Sredstva za izgradnju džamije obezbjedila je ambasada države Kuvajt i organizacija „Ihja el Turas el Islami“ iz Kuvajta, a sama džamija će nositi naziv po jednom od „Desetorice obradovanih“, tj. po ashabu Allahovog Poslanika s.a.v.s. Abdurrahmanu ibn Avf.

Medžlis Sanski Most se zahvaljuje Udruženju „Izvor dobročinstva“ iz Sarajeva koji su uložili velike napore da pronađu donatore, a to su organizacija „Ihja el Turas el Islami“, ambasada države Kuvajt u Sarajevu, te narodu i državi Kuvajt.

Podijeli