U DŽEMATU TRNOVA REALIZOVAN PROJEKAT ZAMJENE DŽAMIJSKIH TEPIHA

Proteklih dana je u džematu Trnova uspješno realizovan projekat kompletne zamjene starih i dotrajalih tepiha novim.

Radi se o projektu koji je realizovan posredstvom i zahvaljujući Ambasadi države Kuvajt i narodu Kuvajta koji je donirao sredstva za ovu namjenu posredstvom kuvajtske humanitarne organizacije Ihya al turas al islami. Dobročinstvo naprijed pobrojanih ‘pokucala’ je na vrata ove Allahove kuće u džematu Trnova dobrotom i podrškom humanitarne organizacije  Izvor dobročinstva iz Sarajeva.

Podsjećamo, u proteklih nekoliko godina džematlije Trnove na čelu sa imamom i džematskim odborom su uložili značajna sredstva za uređivanje džamijskog enterijera kojom prilikom su se mnogi vjernici upisali na listu vakifa svoje džamije.

Nakon toga, vrijedni Trnavci su uspješno realizovali i projekat uređenja džematskih mezaristana, te kupovine zemljišta i potpunog uređenja novog džematskog mezarja.

Ovaj hajrat naroda države Kuvajt je došao kao svojevrsno priznanje i bratska podrška ljudima koji su više puta do sada dokazali da vode brigu o svojoj džamiji i džematu.

Koristimo priliku da se i na ovaj način zahvalimo hum. organizaciji “Izvor dobročinstva” iz Sarajeva, posebno direktoru Ismiru Karagi i projekt menadžeru Harminu Suljiću, čijim posredstvom je uspješno realizovan još jedan hairli projekat na području našeg Medžlisa.

Podijeli