Predstavnici HU “Ihya al turâs al islami” iz Kuvajta i HU “Izvor dobročinstva” iz Sarajeva u posjeti našem Medžlisu

Proteklog vikenda je u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Sanski Most boravio predstavnik HU “Ihya al turâs al islami”, šejh Mubarek ed-Devseri, projekt menadžer ove organizacije za područje Balkana i Harmin Suljić, projekt menadžer pri HU “Izvor dobročinstva” iz Sarajeva.

Razlog ove posjete bio je posjeta projektima koje rukovodstvo našeg Medžlisa realizira uz podršku navedenih organizacija, kao i razgovor o nekim budućim projektima koje Medžlis planira realizovati u saradnji sa ovim organizacijama.

Gosti su tako posjetili džamiju “Abdurrahman ibn Auf” u Krkojevcima čiju izgradnju finansira upravo HU “Ihya al turas al islami” iz Kuvajta, kao i džamiju u Trnovi za koju je ista organizacija osigurala finansijska sredstva za nove tepihe. U sklopu posjete, potpisan je i ugovor o finansiranju radova za vanjsko uređenje i utopljavanje džamije u džematu Kruhari-Jezernice. Ugovor je potpisan sa Zaimom Pivalićem, predstavnikom građevinske firme “MM Gradnja” koja je izabrana za izvođača radova.

Gosti su izrazili zadovoljstvo sa dosadašnjom saradnjom, kvalitetom urađenih radova na džamiji u Krkojevcima, kao i odgovornom odnosu rukovodstva Medžlisa prema doniranim sredstvima.

Predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most su se zahvalili gostima na dosadašnjoj saradnji i podršci, te izrazili nadu da će se ista nastaviti u budućnosti.

Podsjetimo, zahvaljujući HU “Izvor dobročinstva” iz Sarajeva na čelu sa direktorom, Ismirom Karagom i Harminom Suljićem, projekt menadžerom, ova kuvajtska organizacija je do sada na području našeg Medžlisa investirala oko 400.000 KM.

Najveća investicija je za izgradnju džamije u Krkojevcima čija će izgradnja, ako Bog da, uskoro biti završena.

Podijeli