Socijaln fond Berićet: PODIJELJENO 60 PREHRAMBENIH PAKETA PORODICAMA U POTREBI

Mubarek Ramazan  je ‘na pragu’.  Među brojnim pripremama domaćina za doček Ramazana je i obilnija sofra, kako bismo njegove dane lakše postili. Među nama ima i onih koji će postiti dane Ramazana, ali njihova ramazanska sofra se neće mnogo razlikovati od one prije Ramazana.

Kako bi takvim porodicama koliko-toliko pružio podršku, Medžlis Sanski Most je putem svog  socijalnog fonda „BERIĆET“ i u saradnji sa džematskim imamima ovih dana u džematima našeg Medžlisa sa prehrambenim paketima darovao 60 porodica. Pored toga, za dvoje naših sugrađana koji boluju od težeg oblika bolesti i trebaju na liječenje izvan Domovine, uručili smo novčane donacije od po 500 KM.

Teže slučajeve među posjećenim porodicama, posebno porodice u kojima ima bolesnih ili gdje su djeca bez roditelja, planiramo pred dane Bajrama opet posjetiti, ako Bog da.  Naći će se nafake da radost Bajrama osjete svi.

Novčanu vrijednost prehrambenih paketa smo, zbog brojnih poskupljenja povećali sa 70 na 100 KM, tako da je vrijednost ove plemenite akcije iznosila nešto preko 7.000,oo KM.

Ramazan je i mjesec kada se sva naša dobra umnogostručuju i kada sadaka više vrijedi, zato i vi budite  dio naše podrške ljudima u potrebi. Svoju sadaku za potrebe naših socijalnih i humanitarnih aktivnosti, ukoliko želite, možete donirati na blagajni Medžlisa ili putem računa koji objavljujemo u prilogu.

Molimo Dragog Allaha da nam olakša predstojeći post u danima Ramazana, da nam omili činjenje dobrih djela, a omrzne grijeh i griješenje, a da dobročiniteljima uveća nafaku i podari bereket u njoj.

Ovom dovom želimo svima vama

R a m a z a n    š e r i f    m u b a r e k    o l s u n!

Muhamed-ef. Hadžić, koord.SF “Berićet”

Podijeli