PROUČEN MEVLUD U STARAČKOM DOMU “ZLATNA JESEN”

Danas su imami našeg Medžlisa predvođeni glavnim imamom, Mirzom ef. Žerićem, posjetili starački dom “Zlatna jesen” i tom prilikom za korisnike ovog doma proučili mevlud.

Prije samog programa Glavni imam je poselamio sve prisutne i u svome obraćanju kazao kako je namjera Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most da imami i u njihov zajednički (starački) dom unesu ‘dašak’ ramazanske atmosfere, ali da se i oni podsjete vremena kada su učili ili prustvovali učenju mevluda u našim džamijama.

Glavni imam je podsjetio kako je misija Islamske zajednice da bude pri ruci svim kategorijama i uzrastima naših džematlija, a posebno onima koji su sada u onoj dobi života kada im je topla ljudska riječ više nego potrebna.

S druge strane i naša lijepa vjera nas uči da nije dobar musliman onaj koji ne poštuje starije i nema milosti prema mlađima, a i Allahov poslanik je posebnu brigu i pažnju ukazivao prema starijima u društvu.

Bila je ovo prilika da Glavni imam svim prisutnima čestita i predstojeće bajramske dane, uz dovu i nadu da će bajramske dane provesti u društvu svojih bližnjih.

Podsjetimo, Medžlis Sanski Most i Udruženje ilmijje su do sada nekoliko puta posjećivali slične ustanove, gdje su imami realizirali ovakve aktivnosti.

Zahvaljujemo se rukovodstvu ustanove “Zlatna jesen” na gostoprimstvu i saradnji u ovoj aktivnosti Medžlisa.

Podijeli