HAFISKA DOVA ZA HAFIZA AJDINA HALILIĆA

U nedjelju, 08. maja 2022. godine u centralnoj Hamzibegovoj džamiji biće upriličena svečanost hafiske dove za mladog hafiza Ajdina Halilića iz džemata Zdena.

Hafiz Ajdin Halilić je 09. februara ove godine, pred komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice, uspješno proučio napamet posljednje stranice Kur'ana i time stekao naziv “Hafizu-l-Kur'ani-l-kerim” (Čuvar Kur'ana Časnog). Nakon tog čina, a u dogovoru sa Muftijom bihaćkim i Glavnim imamom MIZ Sanski Most, dogovoreno je da se svečana hafiska dova u našem Medžlisu upriliči nakon mjeseca Ramazana.

Svečanostima hafiske dove u našoj Domovini uvijek se pridavala velika pažnja i značaj, a kako i ne bi kada na istu dolaze oni koje je Resulullah, s.a.w.s., nazvao “plemićima ummeta”. Na ovoj svečanosti očekuje se petnaestak hafiza Časnog Kur'ana, te najviši uglednici iz vrha Islamske zajednice, Fakulteta islamskih nauka iz Sarajeva, Medrese iz Cazina i Bihaćkog muftijstva.

Ovo je druga hafiska dova na području našeg Medžlisa od kraja agresije do danas i prilika svim vjernicima i vjernicama da prisustvuju svečanom uručenju diplome hafiza Časnog Kur'ana hafizu Ajdinu Haliliću iz džemata Zdena.

Diplomu hafizu će uručiti izaslanik Reisu-l-uleme, dr. Ahmed Hatunić, direktor Behram-begove medrese iz Tuzle, a dovu će proučiti Ajdinov muhaffiz mr. hafiz Špendi Fidani iz Sarajeva.

Početak svečanosti je nakon podne-namaza u Hamzibegovoj džamiji.

B u j r u m i dobro nam došli !

Podijeli