Posjeta socijalno ugroženim porodicama

      Načelnik općine Sanski Most, Sanjin Halimović i predsjedavajući općinskog vijeća u ovome gradu, Drago Praštalo, posjetili su tokom proteklog vikenda nekoliko socijalno ugroženih porodica u različitim dijelovima ove općine, te im tom prilikom uručili materijalnu i novčanu pomoć.

“Na ovaj način smo željeli uputiti poruku porodicama koje teško žive da nisu zaboravljene. Vodili smo računa da posjetimo porodice različitih nacionalnosti, a ovakve posjete ćemo u budućem periodu redovno organizovati.”, rekao je tom prilikom Praštalo.

Milan Karanović, koji se prije nekoliko godina sa suprugom i četvoro maloljetne djece vratio svojoj kući u selo Jelašinovci, podno Grmeča, rekao je kako je ovo prvi put da ga je posjetio neko od predstavnika vlasti. Mladi bračni par preživljava baveći se poljoprivrednom proizvodnjom, a Milan ističe kako će mu uskoro najveći problem predstavljati odlazak njegove djece u školi. “Moj najstariji sin će ove godine u prvi razred, a škola u Lušci Palanci udaljena je osam kilometara.”, istakao je Karanović. Predstavnici vlasti su ovom prilikom obećali nabavku kombi vozila, kako bi se riješio problem Karanovića, ali i drugih povratnika koji žive u obližnjim selima.

Halimović i Praštalo su posjetili i porodicu Berić, koja živi u naselju Zdena, a potom i devetočlanu porodicu Grgić, koja živi u naselju Kruharuša. Bračni par, Albert i Darinka Grgić, izdržavaju sedmoro maloljetne djece isključivo baveći se poljoprivredom.

Halimović je ovom prilikom istakao kako će se lokalna vlast morati ozbiljnije pozabaviti socijalnim problemima višečlanih porodica koje žive na rubu siromaštva. Istovremeno, ove posjete su iskorištene kako bi se održalo nekoliko sastanaka sa mještanim u povratničkim naseljima i kako bi se čuli njihovi problemi.

(sanskimost.gov.ba)

Podijeli