Horori na operacijskim stolovima: Èula sam doktora kako kaže -“Treba veći rez,daj makaze”

Prije par dana je objavljena vijest da se mlada Australka Rebecca Jones probudila za vrijeme operacije abdomena. Osjećala je svaki rez koji su liječnici načinili, a nije se mogla ni pomaknuti ni vikati. „Mislila sam da me liječnik budi nakon operacije. Pokušala sam se pomaknuti, ali nisam mogla. Počela sam paničariti. Osjetila sam rez skalpela. Ne mogu opisati taj osjećaj – kaže Rebecca.

Ovim povodom web portalu se obratila Nihada Musić i ispričala svoju priču, horor, dosta sličnu onoj koja se dogodila Australki Rebbecci Jones.

"Želim da vas pozdravim i zahvalim na objektivnim informacijama. Uzgred, isti horor o kojem pišete na vašem portalu, tj.buđenju u toku operacije,sam doživjela i ja, još 1991.godine. Radilo se o operaciji slijepog crijeva koja traje 20-ak minuta, da bih ja potom već bila svjesna i čula doktora"treba veći rez,daj makaze".

Tačno je da ne možete ni prst pomjeriti i dati do znanja da ste budni.Daljnji tok operacije je bio haotičan, jer sam ja na momente bila svjesna i sve čula.Tada sam preživjela i kliničku smrt,a to vam mogu opisati tako da sam negdje"odozgo"posmatrala svoju operaciju ,tj.sve šta doktor radi.Na momenat sam osjetila toliku bol da sam se samo opustila i sama sebi rekla "umirem".

Operacija je trajala 3 sata i 30 min.Ne možete ni zamisliti sta sam sve dozivjela.Tada mi je kostatovano hronično oboljenje crijeva,tj.Morbus Crohn,od kojeg i danas bolujem.

Sve ovo vam napisah zbog članka koji ste objavili, a koji me je podsjetio na jedan dio mog života i smrti".

(Svevijesti.ba)

Podijeli