U Tomini Iftar za cijeli džemat

tomina3
U džematu Tomina, koji pripada Medžlisu Islamske zajednice Sanski Most organizovan je je iftar za sve njegove stanovnike.
Harem prelijepe Kula džamije je bio premalen da primi sve svoje džematlije.
Ovaj iftar zajedničkim sredstvima su priredili slijedeći tominjani: Mirsad ef. Spahić, hadžija Hasan Mušić, hadžija Hasan Kumalić, Elvin Hodžić, Sulejman Osmančević, Ćerim Mušić, Emir i Ifet Kumalić. Pored njih u njegovom organizacijskom i tehničkom dijelu učestvovali su i brojni mještani Tomine, koji su pokazali veliko jedinstvo u našem džematu.
Iftaru je prisustvovao i veliki broj uglednih gostiju, među kojima je bio i direktor Medrese Džemaluddin Čaušević iz Cazina Enes ef. Ljubijankić, koji je prisutnim džematlijama održao prigodno predavanje povodom svetog mjeseca Ramazana.Inače džemat Tomina je jedan od najaktivnijih džemata na području Medžlisa IZ Sanski Most zahvaljujući prije svega svojim čestitim i poštenim mještanima, te svakako svom imamu Mirsadu ef. Spahiću. Efendija Spahić, koji je ujedno i predsjednik Medžlisa IZ Sanski Most, organizuje tokom čitave godine, a posebno u ovom mubarek mjesecu, čitav niz vjerskih aktivnosti, od mevluda, humanitarnih akcija, iftara, pa do posjete džematu uglednih profesora islamskih nauka.

Džematski odbor Tomina
Predsjednik – Dževad Kerić

 
Podijeli