Pet zabluda o islamu

header_lice_cracked625

DESET posto svjetskog muslimanskog stanovništva su teroristi – nedavno je ustvrdio jedan konzervativni komentator, imenom Glenn Beck. Beck je vjerojatno totalno prolupao, jer deset posto iznosi oko 150 milijuna, pa kad bi svaki od njih ubio nekih 40-ak ljudi, istrijebili bi gotovo čitavo stanovništvo Zemlje.

 

Preostale su nam dvije opcije: ili im se terorizam nije toliko omilio ili je njegova izjava proizvod bolesnog uma.

 

5. Muslimanke moraju nositi veo

 

Kad kažete “islam”, prvo što milijunima zapadnjaka padne na pamet je upravo žena na donjoj slici, od glave do pete prekrivena burkom. Kad biste sve muslimanske žene svijeta strpali na jednu hrpu, one u burkama nestale bi u masi golih lica.

Zašto je onda cijela Europa na rubu živaca oko skrivanja žena pod velovima, čemu silna uzbuna i pokušaji zakonske zabrane nošenja takve odjeće?

Svi znamo da islam mrzi žene – Saudijska Arabija je jedina država na svijetu koja ženama ne dozvoljava da voze, a samo i isključivo muslimanske zemlje još uvijek kamenuju preljubnice, zar ne?

 

Istina je drugačija:

Tvrditi da se sve muslimanke moraju oblačiti kao na slici, lijevo, jednako je besmisleno kao tvrditi da se sve kršćanke moraju oblačiti kao na slici, desno, gdje je prikazana jedna od malih kršćanskih sekti koje žene i dalje obvezuju da se oblače kao da žive u “Prohujalo s vihorom”.

Evo recimo, u Francuskoj živi oko tri milijuna muslimanki. Francuska policija odlučila je provjeriti koliko ih nosi burke i/ili nikabe i otkrila da je točan broj – 367. Ne 367.000. Toliko zanemarivo malo u odnosu na ukupan broj da se, s aspekta statistike, gotovo može odbaciti kao margina pogreške.

Što se tiče ostatka Europe, brojevi su još manji, npr. u Belgiji su ih pronašli samo 20-30 od ukupno 500.000. Naravno, u nekim bliskoistočnim zemljama veo je propisan zakonom (Iran i Saudijska Arabija), samo što te dvije zemlje zajedno čine manje od pet posto ukupnog svjetskog muslimanskog stanovništva.

Kad se pogledaju običaji i zakon, većina muslimanskih država zapravo brani nošenje vela, što uopće nije u suprotnosti s njihovom vjerom jer islam ne propisuje obavezno nošenje vela. Takvo oblačenje može se okarakterizirati više kao običaj, ovisno o tome gdje žena živi i tko vlada.

Hard-core protivnici svega muslimanskog, vrijeme je da zažmirite: od pet najvećih zemalja u kojima prevladava muslimansko stanovništvo, četiri su za vođu izabrale ženu.

 

4. Očevi osnivači Amerike ne bi tolerirali te teroriste

 

Kad je netko mrtav par stotina godina, lako je stati pred kamere i trkeljati što bi on mislio o ovom današnjem leglu multikulturalizma i bezbožništva, koje se naziva Amerika. Mnogima su danas puna usta Očeva Osnivača Amerike, pravih i bogobojaznih kršćana, koji ne bi tolerirali ovu terorističku religiju koja prijeti SAD-u.

Srećom, neki Amerikanci i dalje ne odustaju od pravih vrijednosti i zakonskim se putem bore protiv islama, koji će svaki čas progutati Ameriku i poslati je na samo dno pakla. Samo što nije.

 

Istina je drugačija:

Čak i ako su bili zadrti kršćani, Očevi su imali poštovanja prema muslimanima. Thomas Jefferson je sam naučio arapski, koristeći vlastiti primjerak Kurana, a organizirao je i prvi Iftar koji je Bijela kuća ikad vidjela.

John Adams je proroka Muhameda proglasio jednim od najvećih tragača za istinom. Benjamin Franklin, koji je smatrao da svaka škola mora imati Bibliju, bio je skloniji djeci ponuditi učenja Konfucija i Muhameda, nego pustiti ih da odrastu bez ikakvog religijskog sustava. Čak je i George Washington prostro tepih dobrodošlice muslimanima koji su došli raditi za njega na Mount Vernon.

Odakle tolika ljubav prema muslimanima? Godine 1777., kad se Amerika odvojila od Velike Britanije, prva osoba koja je pozdravila njenu novostečenu neovisnost bio je upravo marokanski sultan Muhamed ben Abdallah. Osim toga, svi spomenuti državnici imali su dovoljno mozga da shvate razliku između terorista i ostatka svijeta, kao što su u Tripoliju, 1797., i sami napisali: “Vlada Sjedinjenih Američkih Država ni na koji način nije zasnovana na kršćanstvu i ne gaji nikakve neprijateljske osjećaje spram muslimanskih zakona ili religije.”

 

3. “Musliman” je isto što i “Arapin”

 

Tijekom predsjedničkih izbora u Americi, jedna je žena predsjedničkog kandidata Johna McCaina upitala je li Barack Obama Arapin. Možete se kladiti da je zapravo htjela reći “musliman”, ali joj je izletilo ovo drugo jer, ono, isti vrag, ne?

Kao i to da su svi bliskoistočnjaci, koji nisu Židovi, muslimani, a većina ih živi na području Bliskog Istoka?

 

Istina je drugačija:

Samo oko 20 posto muslimana čine Arapi ili stanovnici Sjeverne Afrike. Za usporedbu, oko 22 posto kršćana su Afrikanci, a ipak, kad netko kaže “kršćanin”, nitko ne misli na Afrikanca. Otkud onda to miješanje “Arapa” i “muslimana”?

Iako je na Zapadu uvriježeno mišljenje da je islam vezan isključivo za Bliski Istok, ogromna većina, točnije 61,9 posto muslimana, uopće ne živi na području Bliskog Istoka. Većina ih živi u Aziji ili uz Tihi ocean, dok ih je u Indoneziji više od 200 milijuna. Na području Indijskog podkontinenta muslimana ima otprilike pola milijarde.

Također, to što je netko Arapin ne znači da je automatski i musliman. Oko 10 posto Arapa su kršćani (više od 14 milijuna ljudi), što znači da broj arapskih kršćana prelazi ukupnu svjetsku židovsku populaciju za milijun ljudi!

 

2. Zapadnjačke kulture su puno humanije od krvoločnih muslimana

 

Islam je na zapadu stekao ugled nasilne religije čak i prije današnjeg natezanja s teroristima. Do toga je, dijelom, došlo i zbog iznenađujuće brzog širenja islama, koji je put od jednog čovjeka do dominantne religije Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike prevalio za samo 100 godina. Za usporedbu, širenje hinduizma Indijom trajalo je oko 1000 godina, a kršćanstvo je od progona do službene religije Rimskog Carstva stiglo za 400 godina.

S tim na umu, dosta je ljudi zaključilo da je glavno oruđe u širenju islama bilo – oružje, odnosno mač. Za pobornike tog gledišta, idući logični zaključak je da su muslimani, kao ljudi, izrazito nasilni i, zapravo, barbarski osvajači. Ova sličica odražava postojanje takvog stava i prije 11. rujna.

 

Istina je drugačija:

Muhamed si je dao posla i osmislio prilično napredna pravila ratovanja, zbog čega su muslimanski ratnici tijekom Srednjeg vijeka bili “dobre dušice” naspram kršćana. Muslimani su morali poštovati sljedeća pravila:

  • Nema klanja žena, djece i nevinih (pustinjaci, redovnici, religiozni vođe koji nisu vojnici)
  • Nema bezumnog klanja stoke i drugih životinja
  • Nema spaljivanja i uništavanja drveća i voćnjaka
  • Nema uništavanja izvora vode

Ukratko, morali su se boriti kao srednjovjekovna verzija hipija. I bili su jako dobri u tome.

Ali najveća osvajanja teritorija ostvarena su nakon Muhamedove smrti, zar ne? Možda je to razdoblje u kojem je islam pokazao svoju krvoločnu stranu? Baš i ne.

Muhamedov je nasljednik njegova pravila pretvorio u standardni vojni kodeks ponašanja, što je muslimanske ratnike, prilikom osvajanja Europe, uzdiglo na nivo tolerancije koji kršćanske vojske nisu mogle ni sanjati.

I tako, dok su kršćani igrali “nogomet” odsiječenim glavama, muslimanski ratnici imali su obavezu hraniti neprijateljske vojnike koje su porazili.

 

1. Islam je još uvijek u Srednjem vijeku

 

Islam najviše trpi od strane tri najčešća stereotipa – da mrzi žene, da je nasilan i da se protivi ikakvom znanstvenom napretku. Prva dva smo već zgazili, ali što s trećim? Pa njihove vlade se vode nekakvim tamo prastarim religioznim tekstovima i zakonima! Uostalom, koje je to bolesti izlječio Iran?

 

Istina je drugačija:

Kao što nisu svi kršćani pobornici kreacionizma, tako ni svi muslimani ne tumače Kuran doslovno. U jednoj je anketi oko 45 posto muslimana izjavilo da teoriju evolucije smatraju najboljim objašnjenjem nastanka čovjeka, što je odličan rezultat, s obzirom da je istu izjavu dalo samo 24 posto evanđelista. Broj muslimana koji prihvaćaju teoriju evolucije u postocima je praktički jednak postotku koji je postigla Amerika – oko 48 posto.

Povijesno gledajući, muslimani su face znanstvenih krugova. Bez islama, znanost i matematika kakve poznajemo nikada ne bi postojali. Islamsko Zlatno doba pokrenulo je revoluciju gotovo svakog područja ljudske misli, izmišljena je algebra, a unaprijeđeno sve od zemljopisa do umjetnosti, arhitekture, filozofije, urbanizma, medicine i zdravstva.

Probajte, recimo, zamisliti računanje rimskim brojevima, bez deset znamenki koje danas koristimo, uključujući nulu i decimalni zarez. Ne ide?

Također, sve te superkul stvari spremno su dijelili s nazadnim i zatucanim zemljama kršćanske Europe tako što su sve osvojene zemlje napunili školama i knjižnicama, a uz to osmislili i odličan sustav socijalne pomoći. Neki kažu da, da su muslimani uspjeli osvojiti cijelu Europu, talijanska Renesansa ne bi bila potrebna.

To bi bilo to. Sad slijedi hrpa civiliziranih i logičnih komentara, puna dobrih argumenata.

Izvor: Cracked

Index.hr

Podijeli