Izabrano novo rukovodstvo Udruženja ilmijje

ilmijja-sjednica-april-2011-1

Sarajevo, 19. april 2011. (MINA) – Danas je u Sarajevu održana Prva sjednica Skupštine Udruženja ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u novom sazivu.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić, zamjenik reisu-l-uleme hafiz Ismet Spahić i muftije Islamske zajednice, izabrano je novo rukovodstvo Udruženja ilmijje.

Mensur ef. Pašalić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Fojnica, izabran je za novog predsjednika Udruženja ilmije. Predsjednik Skupštine Udruženja ilmijje u narednom četverogodišnjem mandatu bit će dosadašnji predsjednik Vehid ef. Arnaut, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bugojno, a za potpredsjednike Skupštine su izabrani Muvedet ef. Vuković i hafiz Safet ef. Husejinović. Na sjednici su izabrani članovi Nadzornog odbora, Suda časti i Glavnog odbora Udruženja ilmijje.

Nakon okončanog izbornog procesa reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić je čestitao novoizabranom predsjedniku Udruženja ilmijje Mensuru ef. Pašaliću zaželivši mu uspješan rad. Također, reisu-l-ulema se zahvalio Muharemu Hasanbegoviću na dosadašnjem vođenju Udruženja ilmijje ističući njegov veliki trud i doprinos u radu Udruženja i radu Islamske zajednice.

Muharem Hasanbegović se zahvalio svim članovima Udruženja ilmijje na dosadašnjem povjerenju i saradnji i iskazao svoje zadovoljstvo izborom Mensura ef. Pašalića za predsjednika Udruženja.

U svom kratkom obraćanju novoizabrani predsjednik Udruženja ilmijje naglasio je svoju punu opredijeljenost za dalje jačanje Udruženja i nastavak onih aktivnosti koji su doprinijeli afirmaciji i radu Udruženja, te rad na zaštiti interesa i vrijednosti Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Podijeli