Iz Kamengrada hedije za siromašne

paketi_siromasnima_kamengrad1

Mjesec ramazan pored ostalog ima za cilj da kod vjernika razvije i plemenite osobine poput darežljivosti, suosjaćaja i solidarnosti.

Da je ramazan ostavio traga na njihovim srcima, pokazale su džematlije džemata Sultan Mehmed Fatih u Donjem Kamengradu. Članovi džematskog odbora, dobrotvori Ibrahim Karišik i njegova supruga Zumreta sa imamom ovog džemata Nevres ef. Softićem jučer (28.08.2011.) su obišli jedanaest porodica u Kamengradu i njegovoj okolini te istima uručili bajramske hedije u novcu kao i u vidu osnovnih životnih namirnica koje su prikupljene dobrovoljnom akcijom u ovom džematu.

 

Ovom prilikom podijeljeno je preko 1000 KM od čega je oko 800 KM dato u novcu a ostatak u osnovnih životnim potrepštinama te odjeći za djecu.

 

Džeparac za siromašne

Ovaj vid aktivnosti u Fatihovom džematu se provodi već godinama a interesantno je spomenuti da već tradicionalno jedna porodica iz Njemačke, katoličke vjeroispovijesti, preko porodice Karišik šalje novac za ove svrhe a za ovaj put su poslali 200€.

Spomena vrijedan je i primjer malog Denisa čija je jedina želja da i iduće godine ramazan provede u Bosni a koji je ovog puta odlučio da svoj džeparac podijeli djeci porodica koje su obišli kako bi im uljepšao predstojeće bajramske dane.


Hedije su uručene za:


Kerić Admir
Porodica Karajković
Mina Halkić
Zumreta Alagić
Hikmeta Benić
Subha Zulić
Teufik Džafić
Samir Terzić
Porodica rahmetli Smaje Hadžić
Braco Halilović
Did Hamzo

paketi_siromasnima_kamengradpaketi_siromasnima_kamengrad2paketi_siromasnima_kamengrad3paketi_siromasnima_kamengrad4paketi_siromasnima_kamengrad5paketi_siromasnima_kamengrad6paketi_siromasnima_kamengrad7paketi_siromasnima_kamengrad8paketi_siromasnima_kamengrad9paketi_siromasnima_kamengrad10

 

Molimo Allaha dž.š. da nagradi sve one koji su podržali ovu ideju koja se inače provodi u večini džemata Medžlisa islamske zajednice u Sanskom Mostu.

Podijeli