Održan edukativni seminar za imame sanskog Medžlisa

dursum_ef

U srijedu (07.03.2012.) je, u prostorijama MIZ Sanski Most održan redovni seminar imama ovog Medžlisa na kom se razgovaralo o aktuelnim pitanjima i problemima vezanim za vjerskoprosvjetnu djelatnost unutar ove vjerske institucije.

 

Ovi seminari započinju učenjem Kur'ana nakon čega jedan od imama drži hutbu na određenu temu koja je poslije toga predmet razgovora u cilju usavršavanja ove plemenite aktivnosti svakog imama odnosno hatiba.

Pored navedenog, glavni cilj proteklog seminara bio edukativnog karaktera u oblasti rada u mektebima. Predavač je bio uvaženi imam ključkog Medžlisa Dursum ef. Dervišević koji je ovom prilikom iznio zanimljive i vrlo korisne praktične primjere u radu sa najmlađima. Cilj je bio da se razgovara upravo o kreativnim rješenjima i idejama svakog imama kako bi se došlo do poboljšanja u radu mektebske nastave kao najplemenitije misije svakog imama.

Zaključeno je da je da su ovakvi seminari, zbog praktičnih primjera i ideja iz rada svakog imama pojedinačno, iznimno korisni, te da bi u buduće sličnih seminara trebalo biti i mnogo više.

DSCF0003

DSCF0004

DSCF0011

Podijeli