DIREKTAN PRENOS iz džamije Sultan Mehmed Fatih u D. Kamengradu

mevlud_uzivo

Nakon 12. rebiul ewela davne 571. godine po rođenju Isa a.s. više ništa nije isto. Prema predajama, tog dana je dunjalučko svjetlo ugledao Allahov miljenik Muhammed a.s. koji svojim djelovanjem promijeni tokove ljudske civilizacije.

Mjesec rebiul ewel iz tog razloga kod pripadnika najmnogobrojnije religije na svijetu, budi posebne emocije i sjećanja.

Ovaj mjesec muslimani nazivaju i mjesecom Allahovog poslanika Muhammeda a.s. Zbog toga svake godine, najmanje jedan dan u ovom mjesecu imami u svojim džematima organizuju prigodne sadržaje.

Jedan od džemata sanskog Medžlisa, koji je upriličio svečanost ovim povodom je džamat “Sultan Mehmed Fatih 1463.” u Donjem Kamengradu gdje su imami ovog Medžlisa izveli prelijep i veoma bogat mevludski program nakon čega se prisutnima obratio i gost na ovoj svečanosti hafiz Husejn ef. Čajlaković u čijem jedinstvenom stilu predavanja su nesumljivo i s velikom pažnjom istinski uživali svi prisutni vjernici i vjernice.

Ova noć je bila jedinstvena i po tome što je cjelokupan program, a posebno za našu Dijasporu, bio izravno prenošen putem video linka na internet.

Da je ovaj projekat bio uspješan svjedoči i činjenica da je iz svih krajeva svijeta program pratilo čak preko 1500 domačinstava, od kojih smo dobili veoma pozitivne reakcije.

Snimak video prenosa možete pogledati ispod.

Podijeli