Nove snage na čelu sanskih imama

Nove snage na čelu sanskih imama

Dana 05.11.2014. godine redovnom procedurom, tj. izborima unutar općinskog Udruženja ilmijje Medžlisa IZ Sanski Most, izabrano je rukovodstvo. Izabrani su predsjednik Udruženja, sekretar, te delegat u Skupštini ilmijje.

Za predsjednika u mandatu 2014-2018. izabran je Selmir Hurić, imam u džematu Skucani Vakuf lijeva obala.

Sekretar Udruženja Ilmijje je Nevres Softić, imam u džematu Donji Kamengrad – Sultan Mehmed Fatih.

Delegat za Skupštinu ilmijje na nivou Rijaeta je Esad Smajić, imam u džematu Naprelje.

Novoizabrani predsjednik Ilmijje se zahvalio svim članovima na ukazanom povjerenju, te istakao da će se u toku svog mandata potruditi da pospiješi  kontinuitet rada i zalaganja dosadašnjeg predsjednika, Muvedeta ef. Vukovića.

Od prioriteta i novina koje je Selmir ef. Hurić u svom budućem zalaganju istakao, izdvajamo slijedeće:

– posredovanje i apeliranje kod Glavnog imama našeg Medžlisa da se obiđu svi džemati i upriliče razgovori sa svim džematskim odborima našeg Medžlisa;

– održavanje u toku godine sastanaka (barem kvartalno) udruženja Ilmijje, pored redovnih seminara i sastanaka koje imami našeg Medžlisa održavaju;

– donošenje svih odluka isključivo po principu ŠURE-DOGOVARANJA sa članovima Ilmijje.

Podsjetimo, Udruženje ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je udruženje koje okuplja imame, muallime i muderrise u Islamskoj zajednici. Osnovano je 1912. godine. Djelatnost Udruženja je permanentna edukacija članstva, izdavačka i socijalna aktivnost.

Novoizabranom rukovodstvu Ilmijje čestitamo i želimo da im Dragi Allah podari snage u njihovom radu i pozitivnom promovisanju vrjednota naše lijepe vjere u okviru Islamske zajednice i našeg Medžlisa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli