RENOVIRANJE ISTOČNOG DIJELA VAKUFSKE PIJACE

RENOVIRANJE ISTOČNOG DIJELA VAKUFSKE PIJACE

Ovih dana završeno je renoviranje istočnog dijela vakufske pijace Medžlisa Islamske zajednice, koje je uslijedilo nakon što je direktor Himzo Begić podnio izvještaj Izvršnom odboru Medžlisa o stanju pijace, te sugerisao mjeru neophodnog renoviranja navedenog dijela pijace. Izvršni odbor je prihvatio sugestiju Direktora, te donio odluku da se provede tenderska procedura za izvođača radova. Nakon sagledavanja ponuda, a kao najprihvatljiviji izvođač radova, odabrana je građevinska firma „doo Vrbanja“.

Kvalitetno su sanirani krovna konstrukcija istočnog dijela pijace, te zamijenjeni potporni stubovi. Stručni nadzor nad navedenim radovima obavio je dipl.ing. Denis Cerić. Kompletni radovi na saniranju ovog dijela pijace koštali su 21.697 KM.

Direktor „doo Hajrat“ izrazio je svoje zadovoljstvo kvalitetom urađenih radova, kao i uvjerenje da će sve urađeno onima koji koriste ovaj prostor olakšati plasman i prodaju proizvoda, posebno u predstojećim zimskim danima.

Prema riječima g. Ilfada Ičanovića, predsjednika Medžlisa IZ-e, pomenuti radovi urađeni su kao neophodna sigurnosna mjera. „Iako Medžlis IZ-e ima ozbiljne planove u smislu izgradnje potpuno novog objekta vakufske pijace, navedeni sanacioni radovi bili su neophodni kao preventivna mjera, jer je sigurnost svih onih koji koriste vakufsku pijacu na prvome mjestu“, naglasio je predsjednik Medžlisa Islamske zajednice.



Podijeli