MEDŽLIS IZ SANSKI MOST UPLATIO PREKO 10.000 KM NA IME LIJEČENJA AJLE KVRGIĆ IZ VRHPOLJA

 

 

MEDŽLIS IZ SANSKI MOST UPLATIO PREKO 10.000 KM NA IME LIJEČENJA AJLE KVRGIĆ IZ VRHPOLJA

Nakon što se pročulo za tešku sudbinu koja je zadesila  sedmogodišnju djevojčicu  Ajlu Kvrgić iz Vrhpolja, i Medžlis Islamske zajednice Sanski Most se rado uključio u humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava neophodnih za njeno daljnje liječenje.

Tako je u proteklm danima u svim džamijama i džematima našeg Medžlisa organizirano  prikupljanje novčane pomoći, kako bi se neophodna sredstva čim prije skupila i kako bi se njenim roditeljima pomoglo u njihovoj borbi za život svoga djeteta.

Podsjećamo, Ajla boluje od aplastične anemije i potrebna joj je transplantacija koštane srži koju će joj donirati njena mlađa sestra. Transplantracija se mora obaviti u inostranstvu, a novac koji joj je potreban za takvu operaciju iznosi 60 000 eura.

Iznos prikupljene novčane pomoći iznosi 10.802,17 KM i isti je uplaćen na  račun njenih roditelja koji je otvoren za ovu namjenu.

Moramo napomenuti da je navedeni iznos iznad prosjeka uobičajenih prikupljanja putem sergija u našim džamijama, što govori da su naše džematlije posebno senzibilizirane kod  ljudskih životnih iskušenja  koja zadese malog i ‘običnog’ čovjeka, te je pomoć u takvim situacijama uvijek rado prihvaćena.

Ovim putem se zahvaljujemo svim našim džematlijama koji su učestvovali u ovoj plemenitoj akciji i molimo Milostivog Gospodara da im nafaku i bereket uveća.

Molimo Ga i da djevojčici Ajli podari ozdravljenje, bezbrižno djetinjstvo, te dug i sretan život.


Podijeli